Blogit

Hyödynnä 4000 euron tuki vaihtamalla nykyinen öljylämmityksesi ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Jari Pietiläinen 28.9.2020

Nyt öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön kannattaa – Omakoti- ja paritalojen lämpöremontteihin kaukolämpöön siirryttäessä tukea on mahdollisuus saada maksimimäärä 4000 €. Toimi nopeasti, sillä tukirahaa on tarjolla rajallinen määrä.

Avointa kaukolämpöä Joensuuhun

Aku Hiltunen 14.9.2020

Savon Voima etsii aktiivisesti keinoja vähentääkseen kaukolämmön tuotannon CO2-päästöjä ja kehittää toimintaansa. Joensuun kaukolämpöliiketoiminnan mukaantulon myötä, tavoitteista on kasvanut vieläkin kunnianhimoisempia. Joensuun kaupungin kanssa on sitouduttu Hiilineutraali Joensuu 2025 tavoitteisiin. Vaikka Savon voiman tie hiilineutraaliin tuotantoon on jo hyvässä vauhdissa, pyörittävät uudet tavoitteet energiatuotannon palettia uuteen uskoon. Tulevaisuudessa kaukolämpöä tullaankin todennäköisesti tuottamaan monella eri tavalla ja monesta eri lähteestä.

Miten me sitä ympäristövastuuta toteutimmekaan?

Sanna Turunen 17.4.2020

​Varmasti koko viime vuoden yleisin puheenaihe oli ilmastonmuutos ja toiset alkoivat tuntea jo ilmastoahdistuksen merkkejä. Meiltä energiantuottajilta odotetaan merkittäviä hiilidioksidipäästöjen vähentämistoimenpiteitä, mutta myös jokainen Savon Voiman työntekijöistä voi tehdä omassa jokapäiväisessä elämässään pieniä valintoja, jotka pienentävät hiilijalanjälkeämme. Tälläkin hetkellä valtaosa savonvoimalaisista tekee kotona etätöitä valtiovallan suositusten mukaisesti. Etätyö jos mikä, on ekoteko!

°Kauko Viileä – Jäähdytystä kokonaispalveluna taloyhtiöille ja isommille kiinteistöille

Aku Hiltunen 25.2.2020

Savon Voima on konseptoinut jäähdytyksen kokonaispalveluksi, jossa taloyhtiön tai kiinteistön omistajan ei tarvitse huolehtia laitteiden ylläpidosta eikä energian hukasta. Savon Voiman °Kauko Viileä -palvelussa kiinteistöön asennetaan keskitetty lämpöpumppujärjestelmä eikä kiinteistöön tarvita ulkoyksikköä, vaan kesän hukkalämpö laitetaan kiertämään kaukolämpöverkkoon.

Hukkalämmöt hyödyksi kaukolämpöverkkoon

Aku Hiltunen 11.12.2019

Aina silloin tällöin keskusteluissa kuulee puhuttavan, että kaukolämpö olisi jollain tapaa vanhaa tekniikkaa, energiatehoton sekä luontoa kuormittava järjestelmä. Asia on kuitenkin aivan toisin. Savon Voima etsii aktiivisesti keinoja vähentää kaukolämmön tuotannon CO2-päästöjä ja kehittää toimintaansa. Uusiutumattomien polttoaineiden aiheuttamat CO2-päästöt ovat Savon Voimalla tällä hetkellä hyvällä tasolla ja osassa kaukolämpöverkoista päästöt ovatkin jo lähellä nollaa.

Kaukolämpölaitteet elinkaaripalveluna

Aku Hiltunen 4.3.2019

Kaukolämpölaitteet ovat pitkäikäisiä, mutta laadukkaillakin laitteilla on kuitenkin tietty tekninen käyttöikä eivätkä ne kestä loputtomiin. Laitteiden uusinnan tarpeet tulevat valitettavan usein esille juuri silloin kun laitteita eniten tarvitaan. Murheista lämmityslaitteissa tulee enemmän tai vähemmän yllättävää kulua sekä päänvaivaa niin taloyhtiölle kuin sen asukkaille. Varsinkin jos laiterikot tulevat yllätyksenä keskellä kovinta talvea. Savon Voiman uusin palvelu poistaa nämä huolet lämmönjakokeskuksen osalta koko laitteiston elinkaaren ajalle vieläpä ilman investointia.

Vastuulliset energiayhtiöt ottavat tietosuojan erittäin vakavasti

29.1.2019

Henkilötunnuksen pyytäminen sähköyhtiön toimesta on toki aiemminkin ollut tarpeellista siksi, että sähkön ostaminen on luotolla tehtävää kaupankäyntiä: sähkö toimitetaan ja kulutetaan ennen kuin se laskutetaan.

Energiatehokkuudella kohti ilmastotavoitteita

Kari Anttonen 11.10.2018

Savon Voima on ollut mukana vapaaehtoisessa Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimustoiminnassa jo vuodesta 1997 lähtien. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa sekä täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet. Savon Voima haluaa olla osaltaan mukana täyttämässä näitä tavoitteita. Energiatehokkuuden kehittämisellä on merkittävä rooli ilmastonmuutosta aiheuttavien hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Tarinasta totta - Kiertotalous

Mimma Kuurakka 29.6.2018

Vieläkö muistat, milloin kuulit ensimmäistä kertaa sanaparin kestävä kehitys? Käsite on ollut ympäristöalalla harvinainen menestystarina, joka vielä 30 vuoden jälkeenkin yhä elää ja voi hyvin. Kaikesta saamastaan kritiikistä huolimatta se on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa niin YK:n tavoiteiden kuin sijoitusindeksien maailmassakin – eikä suotta.

Kaukolämmön laiteuusinta

Aku Hiltunen 13.4.2018

Näin keväisin monessa taloyhtiöissä pohditaan kuumeisesti tulevia korjaustarpeita ja investointeja. Mikäli taloyhtiön kaukolämpölaitteet ovat hyvin iäkkäät, on hyvä pohtia niiden uusintaa, vaikka varsinaisia vikoja ei vielä esiintyisikään.

Talven huippukulutus saavutettiin – sähkön hinta kallistui

Risto Kinnunen 2.3.2018

Helmikuun pakkaset ovat koetelleet Suomen hinta-alueen sähkönkuluttajia ja maaliskuu näyttäisi alkavan myös poikkeavan kylmänä, ainakin sääennusteiden perusteella. Historiassa Suomen alueen pakkasjaksot ovat tyypillisesti nostaneet aluehintaeron riskiä.

Alkuperätakuiden kysyntä kasvanut vauhdilla

Toni Juvonen 25.1.2018

Uusiutuvilla energialähteillä sähköä tuottaville toimijoille myönnetään alkuperätakuita tuotetun uusiutuvan sähköenergian määrän verran. Sähkön käyttäjät voivat varmistaa käyttämänsä sähkön olevan uusiutuvilla tuotettua ostamalla alkuperätakuita. Ostetut alkuperätakuut mitätöidään määräaikaan mennessä, jolloin niitä ei voi enää käyttää uudestaan.

Riskitekijöitä

Mimma Kuurakka 17.1.2018

Ympäristöriski on ilmastonmuutoksen ja globaalin kulutustalouden aikakaudella saanut lähes apokalyptisen sävyn. Ympäristöuhkat mielletään suurina, vaikeasti hallittavina riskeinä, joihin yksittäisen toimijan on lähes mahdoton vaikuttaa. Paikallisella tasolla ympäristöriskien hallitsemiseksi voidaan kuitenkin tehdä paljon. Haasteista kenties kinkkisin selättää onkin ihminen itse.

Kaukolämmön hinnoittelu puhuttaa

Mika Kärkkäinen 9.1.2018

Hajuton, väritön, mauton – kaukolämpö. Ainoa asia mikä kaukolämmöstä on viime vuosina ollut paljon esillä, on hinta – ja usein täysin aiheesta. Luonnollisesti lämmitykseen liittyvät kustannukset puhuttavat, koska ne muodostavat ison osan kiinteistön kustannuksista.

Ladattavan sähköauton koeajo

Anssi Luusua 29.12.2017

Savon Voiman VoimaPiste-latausverkoston rakentuessa jokaisella latauspisteellä tehdään sähköasennuksen käyttöönotto ja sähkölaitteiston varmennustarkastus. Latauslaitteiden lataus-, asiakkaantunnistus- ja maksuominaisuudet testataan ennen asentamista. Varmistamme vielä asennuksen jälkeen, että laitteet ovat toimintakuntoiset ennen käyttöönottoa. Lataaminen testataan sähköautoa simuloivalla testerillä tai oikealla sähköautolla.

Näkökulma kilpailun lisäämiseen kaukolämpömarkkinoilla

Maija Henell 20.12.2017

Marraskuun lopulla julkaistiin raportti ”Uusia näkymiä energiamurroksen Suomeen” ja sen myötä aiheesta on käyty keskustelua julkisesti kaukolämpöverkkojen avaamisesta kilpailulle. Asiaa on käsitelty esimerkiksi Energiauutisten toimesta, jonka jutussa ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen esitti näkemyksiä, joiden mukaan kaukolämpömarkkinoiden avaaminen ja tuntihinnoitteluun siirtyminen hyödyntäisivät kaukolämpöasiakkaita, ja tätä varten tarvitaan lainsäädäntöä (Energiauutiset 29.11.2017 / Lämpöreformi Suomeen).

Arvoisat sähköautoilijat, tervetuloa lataamaan!

Anssi Luusua 8.12.2017

Onnittelut loistavasta valinnasta autoilussa! Haluamme kutsua Teidät mukaan VoimaPiste-etuasiakkuuteen. Kampanjaetuna tarjoamme nyt VoimaPiste-latausverkon käyttöä maksutta. Samalla kutsumme Teidät mukaan kehittämään VoimaPiste-palveluamme.

Vastuullinen toiminta tuottamaan rahaa

Jari Pietiläinen 30.11.2017

Järjestimme tänään yritysasiakkaille suunnatun kysyntäjousto-webinaarin. Tilaisuus oli meille tärkeä merkkipaalu, sillä kyseessä oli Savon Voiman historian ensimmäinen asiantuntijawebinaari. Oli ilahduttavaa saada linjoille runsaasti kuulijoita useilta eri toimialoilta. Johtava asiantuntijamme Jussi kävi läpi muun muassa sitä, mitä kysyntäjousto käytännössä tarkoittaa, mikä on virtuaalivoimalaitos ja kuinka yritys voi osallistua kysyntäjoustoon ansaiten samalla rahaa.

Helppo ja luotettava kehittyy – Digitalisaatio ja IoT tulevat Savon Voiman kaukolämpöpalveluihin

Aku Hiltunen 9.11.2017

Kuluva vuosi on ollut kiireinen, kun olemme tuoneet kaukolämpöasiakkaille heidän arkeaan helpottavia palveluita niin energiansäästöön, laiteuusintaan kuin tekniseen kunnossapitoon. Nyt luvassa on kuitenkin vielä jotain aivan uutta. Savon Voima ryhtyy tarjoamaan asunto-osakeyhtiöille mahdollisuutta siirtyä talotekniikassa nykyaikaan älykkään lämmönsäädön avulla.

Valintoja maailman parhaaksi

Jari Pietiläinen 1.11.2017

Perinteinen energia-ala muovautuu parhaillaan suuren murroksen rattaissa. Tämä muutos yhdessä kiihtyvän digitalisaation kanssa, ohjaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat sekä kehittämään tilalle täysin uusia innovatiivisia ratkaisuja sekä palveluita. Murros tuo suuria roolimuutoksia niin energiayhtiöille itselleen kuin myös heidän asiakkailleen.

Vakaa voimajärjestelmä rakennetaan yhdessä

Jussi Puranen 13.10.2017

Sähkö pyörittää elämäämme. Se on turhan usein käyttäjälleen liian näkymätön, kunnes se häviää kokonaan. Suomessa on totuttu huipputason varmuuteen sähkönjakelussa. Kantaverkkoyhtiö Fingrid huolehtii sähkön tuotannon ja kulutuksen jatkuvasta tasapainosta, raskas teollisuus saa pyörittää rattaitaan yötä päivää ja kotona voimme lyödä kiukaan tai uunin päälle koska vain.

Visioni sähköisestä liikenteestä

Anssi Luusua 10.10.2017

Tulevaisuuden visioni on, että paikasta toiseen siirtymiseen käytettävä aika lyhenee uusien teknologioiden myötä ja autonomisuus vakiintuu kaikille elämän osa-alueille, varsinkin matkustamiseen ja tavaran liikkumiseen.

1

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top