Aurinkosähköjärjestelmien edut ja hyödyt

Nea Tuomainen 02.10.2017

Aurinkosähköjärjestelmällä voit tuottaa sähköä omaan käyttöön nykyaikaisella, huolettomalla ja ympäristöystävällisellä tavalla. Aurinkopaneeleiden tuotto korvaa ostosähkön määrää ja tuo tällä tavoin omavaraisuutta sähkön kulutukseen.

Sijoitus aurinkosähköjärjestelmään on käytännössä riskitön, sillä hankinnalla on pitkä takuu ja järjestelmän toimintavarmuus on erinomainen. Savon Voima myöntää laitteistolle ja asennukselle seuraavat takuut:

  • Aurinkopaneeleiden tuotetakuu 15 vuotta
  • Invertterin takuu kotitalouksilla 5 vuotta ja yrityksillä 10 vuotta
  • Kiinnitysjärjestelmien takuu 10 vuotta
  • Asennustyön takuu 2 vuotta

Aurinkosähköjärjestelmä ei sisällä kuluvia osia, joten sen kunnossapitokustannukset ovat hyvin vähäiset. Ainoastaan  invertteri tulee uusia noin 15 vuoden jälkeen, mutta kustannus on kuitenkin pieni järjestelmästä saatavaan hyötyyn nähden. Aurinkopaneelit sulautuvat nätisti rakennettuun ympäristöön ja järjestelmä voidaan rakentaa jopa osaksi rakennuksen julkisivun ilmettä. Järjestelmä on äänetön ja saasteeton, joten se ei aiheuta haittaa ja häiriötä ympäristölleen. Myös asennus ja käyttöönotto on hyvin nopeaa  kotitalouskohteissa asennus hoituu parhaimmillaan jopa yhdessä päivässä.

Aurinkosähköjärjestelmää on helppo laajentaa jälkeenpäin, mutta järjestelmän suunnittelussa tämä kannattaa ottaa huomioon invertterivalinnassa. Laajentaminen voi tulla kyseeseen vaikkapa silloin, jos tulevaisuudessa on tarkoitus hankkia esimerkiksi sähköauto ja latauspiste.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun käyttöösi soveltuva aurinkosähköjärjestelmä!

Nea Tuomainen
Nea Tuomainen Palveluvastaava Puhelin 044 723 7718

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top