Helppo ja luotettava kehittyy – Digitalisaatio ja IoT tulevat Savon Voiman kaukolämpöpalveluihin

Aku Hiltunen 09.11.2017

Savon Voiman LämpöTalkkari säätää lämmitystä automaattisesti ja energiatehokkaasti

Kuluva vuosi on ollut kiireinen, kun olemme tuoneet kaukolämpöasiakkaille heidän arkeaan helpottavia palveluita niin energiansäästöön, laiteuusintaan kuin tekniseen kunnossapitoon. Nyt luvassa on kuitenkin vielä jotain aivan uutta. Savon Voima ryhtyy tarjoamaan asunto-osakeyhtiöille mahdollisuutta siirtyä talotekniikassa nykyaikaan älykkään lämmönsäädön avulla.

Perinteisesti asuntojen lämpötilaa on säädetty ulkolämpötilan perusteella. Mitä kylmempi sää on ulkona, sitä lämpimämpää vettä ohjataan pattereihin, tietämättä kuitenkaan todellisia asuntojen lämpötiloja. Tämä voi kuitenkin johtaa siihen, että ulkolämpötilan muutoksissa asuntojen lämpötila vaihtelee. Savon Voiman LämpöTalkkari-palvelun avulla saat taloyhtiöösi tasaisemmat sisäolosuhteet energiansäästön kera. LämpöTalkkari säätää lämmitystä asuntojen lämpötilojen ja talon yksilöllisten ominaisuuksien perusteella. Se ottaa huomioon myös sääennusteen ja säätää lämmitystä ennakkoon. Näin asunnot eivät lämpene liikaa missään tilanteessa.

Lisäksi älykäs ja oppivainen tekniikka huomioi muutokset sekä joustaa tehohuippujen kohdalla. Tällöin kiinteistön huipputehontarve ja tehomaksu laskevat. Kaukolämmön tuotannossa tämä säästö tarkoittaa pienempää huippukuormaa, jota kovimmilla pakkasilla joudutaan tekemään vara- ja huippulaitoksissa öljyllä. Palvelun hyödyt ovat näin mitattavissa myös vihreillä arvoilla.

LämpöTalkkari mahdollistaa tulevaisuudessa myös kulutuksen ohjaamisen tuotannon mukaan. Kun asiakas joustaa kulutushuippujen ja tuotantohäiriöiden aikana, vähentää se vara- ja huippulaitosten käyttöä entisestään. Tästä mahdollisesti koituvat hyödyt hyvitetään edelleen LämpöTalkkari-palvelussa oleville asiakkaille. Tämä ominaisuus palvelussa on kuitenkin vasta kehitysvaiheessa ja tulee palveluun valinnaisena ominaisuutena.

LämpöTalkkarin taustalla toimii suomalainen kasvuyritys Leanheat Oy, jonka kehittämä ja ylläpitämä järjestelmä mahdollistaa nämä älykkäät ratkaisut. Leanheatin tekoälypohjaista ratkaisua on kehitetty useiden vuosien ajan ja se on asennettu jo 25 000 suomalaiseen asuntoon. Savon Voiman yhteistyökumppanin valinnassa painoi juuri se, että tekniikka on jo laajasti koeteltua. Etsimme nyt asiakkaita mukaan pilotoimaan LämpöTalkkari-palvelua, ja tarjoamme tuntuvan alennuksen ensimmäisille mukaan lähtijöille.

Kaukolämmön laskeva hintakehitys sekä uudet älykkäät ratkaisut lupaavat kehitystä varmalle ja luotettavalle lämmitysjärjestelmälle pitkälle tulevaisuuteen.

Katso lisää:  savonvoima.fi/lampotalkkari

Aku Hiltunen
Aku Hiltunen Tekninen asiakkuuspäällikkö Puhelin 044 723 7157

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top