Valintoja maailman parhaaksi

Jari Pietiläinen 01.11.2017

Perinteinen energia-ala muovautuu parhaillaan suuren murroksen rattaissa. Tämä muutos yhdessä kiihtyvän digitalisaation kanssa, ohjaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat sekä kehittämään tilalle täysin uusia innovatiivisia ratkaisuja sekä palveluita. Murros tuo suuria roolimuutoksia niin energiayhtiöille itselleen kuin myös heidän asiakkailleen.

Savon Voima on tehnyt lukuisia toimenpiteitä vakaan sähköverkon sekä hiilidioksidivapaan tulevaisuuden turvaamiseksi ja lisää kehitetään jatkuvasti. Savon Voima ei ole enää perinteinen energiayhtiö vaan energian, informaation sekä modernin teknologian innovatiivinen yhdistäjä. Meillä on vahva tahtotila kehittyä tulevaisuuden energian edelläkävijöiksi, yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.

Otimme askeleen kohti uusiutuvan energian maksimaalista hyödyntämistä lähtemällä ensimmäisten joukossa mukaan kysyntäjoustomarkkinoille. Tämän lisäksi haluamme luoda edellytyksiä vähäpäästöisen liikenteen kehittymiselle kasvattamalla sähköautojen VoimaPiste-latausverkostoa Pohjois-Savon alueella. Pienet teot vaikuttavat suureen kokonaisuuteen ja sen vuoksi jokaisen yksittäisenkin ihmisen tekemällä valinnalla on vaikutus. Haluamme tukea tätä tarjoamalla asiakkaillemme energiatehokkaita tuotteita ja palveluita, pitäen samalla fokuksen uusiutuvassa energiassa.

Edullisesti ympäristön puolesta

Pieniäkin valintoja tekemällä voi olla mukana tukemassa uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä ja samalla varmistua, ettei oma sähkönkäyttö edistä kasvihuoneilmiötä. Monista muista energiayhtiöistä poiketen, tarjoamme asiakkaillemme ekologista sähköä lisäominaisuutena, jonka voi liittää mihin tahansa Savon Voiman sähkönmyyntisopimukseen. Savon Voiman VihreäVoima tuotetaan tuuli- ja vesivoimalla sekä bioenergialla. VihreäVoima on maailman parhaaksi, eikä se juuri kukkaroa rasita. Esimerkkinä mainittakoon Pertti-kerrostaloasuja, jonka noin 2000 kilowattitunnin keskikulutuksella, hinnaksi muodostuu ainoastaan 8 euroa vuodessa. Se on yhden lounaan hinta. Jos Pertti lisäksi valitsee vielä paperilaskujen tilalle vaivattoman ja nykyaikaisen e-laskun, taikka sähköpostilaskun, keventää hän lisää hiilijalanjälkeään helpottaen samalla omaa arkeaan.

Voiko sähkö olla luomua?

Savon Voiman LähiVoima on pientuottajien tuottamaa, paikallista ja ekologista sähköä. LähiVoimaa tuotetaan aurinkoenergialla, pientuuli- ja vesivoimalla sekä bioenergialla. Voit valita sen mihin tahansa Savon Voiman sähkönmyyntisopimukseen lisäominaisuutena. Monelle herää tässä kohtaa kysymys, että mahtaako tämä olla kallista? LähiVoiman valitsemalla tuet ennen kaikkea arvokasta ja ympäristöystävällistä lähituotantoa. Tämän lisäominaisuuden valitsemalla, ei myöskään sähkölasku merkittävästi kasva. Esimerkkinä toimii Virtasen nelihenkinen omakotitalossa asuva perhe, joiden 20 000 kilowattitunnin keskikulutuksella, hinnaksi muodostuu ainoastaan noin 13 euroa kuukaudessa.

Auringosta energiaa

Tulevaisuudessa energiantuotanto ei ole enää vain isojen voimalaitosten asia, vaan tuotanto hajaantuu ja myös kuluttajista tulee osa energian tuotantoa. Osa kuluttajista sekä yrityksistä osallistuu jo nyt aktiivisesti oman energiansa tuottamiseen esimerkiksi aurinkopaneeleiden avulla. Savon Voima aloitti aurinkosähköjärjestelmien toimitukset keväällä 2016 ja tällä hetkellä niitä on toimitettu lähes sadalle asiakkaalle. Kysyntä on voimakkaassa kasvussa, niin kuluttajien, maatilojen kuin yritystenkin osalta. Tänä syksynä toimitimme muun muassa Ponsselle aurinkovoimalan, joka on tähän mennessä suurin teollisuusyrityksiin asennettu järjestelmä Pohjois-Savossa. Esimerkkinä mainittakoon, että järjestelmä tuottaa vuodessa noin sadan kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkäyttöä vastaavan energiamäärän. Laittamalla auringon töihin tekee arvokkaan ympäristöteon, voi pienentää energialaskua sekä tarvittaessa myydä ylijäämäsähkön verkkoon ja saada sitä kautta lisää huojennusta sähkölaskulleen.

Jari Pietiläinen
Jari Pietiläinen Asiakkuuspäällikkö (Savo) Puhelin 050 463 7348

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top