Vastuullinen toiminta tuottamaan rahaa

Jari Pietiläinen 30.11.2017

Järjestimme tänään yritysasiakkaille suunnatun kysyntäjousto-webinaarin. Tilaisuus oli meille tärkeä merkkipaalu, sillä kyseessä oli Savon Voiman historian ensimmäinen asiantuntijawebinaari. Oli ilahduttavaa saada linjoille runsaasti kuulijoita useilta eri toimialoilta. Johtava asiantuntijamme Jussi kävi läpi muun muassa sitä, mitä kysyntäjousto käytännössä tarkoittaa, mikä on virtuaalivoimalaitos ja kuinka yritys voi osallistua kysyntäjoustoon ansaiten samalla rahaa.

Webinaarin yleisö sai esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä ja myös me esitimme kysymyksiä yleisön suuntaan. Tästä vuoropuhelusta oli helppo tehdä johtopäätös: kysyntäjousto on ajankohtainen asia ja yritykset ovat kiinnostuneita kartoittamaan kysyntäjoustoon sopivaa kapasiteettiaan. Kysyntäjousto ja sen mahdollisuudet kiinnostavat sekä yrityksiä että kuluttajia. Kysyntäjousto itsessään ei toki ole mikään uusi keksintö, mutta aikaisemmin siihen ovat käytännössä voineet osallistua vain suuret sähkönkuluttajat, kuten raskas teollisuus.

"Yritykset ovat kiinnostuneita kartoittamaan kysyntäjoustoon sopivaa, säädettävää kapasiteettiaan."

Kysyntäjoustoa tarvitaan, jotta sähkönkulutus ja -tuotanto voidaan pitää jatkuvassa tasapainossa. Jokainen ymmärtää, että sähköverkon epätasapaino aiheuttaisi ikäviä ja kriittisiä tilanteita esimerkiksi tehtaan tuotantolinjoilla, liikenteessä, sairaaloissa ja toki myös kotitalouksissa. Sähköverkkoon kytketään yhä enemmän sähköä, joka on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Tällainen tuotanto on ympäristöystävällistä ja siksi erityisen tärkeää, mutta sitä ei voi säätää kulutuksen mukaan. Uusiutuvat energiantuotantomuodot kuten tuulivoima ja aurinkovoima, toimivat jatkuvasti muuttuvien luonnonolosuhteiden mukana ja näin ollen vaativat runsaasti myös säätövoimaa.

"Vastuullinen toiminta tuottaa nyt rahaa."

Yrityksillä ja pian myös kotitalouksilla, on mahdollisuus lähteä mukaan kysyntäjoustoon ansaiten samalla rahaa sähkönkäytöllä ja sen ajoittamisella. Kuulostaa uskomattomalle. Mutta miten tämä käytännössä sitten onnistuu? Me Savon Voimalla halusimme vastata kasvavaan kysyntään ja perustimme virtuaalivoimalaitoksen sekä lanseerasimme JoustoVoima-palvelun.

"JoustoVoima on helppo, nopea ja riskitön tapa päästä mukaan kysyntäjouston markkinapaikalle."

Kysyntäjoustoon liittyminen saattaa aiheuttaa jossain määrin vielä kysymyksiä ja huoliakin: voiko kysyntäjouston säätötoimenpiteet aiheuttaa vaaraa tuotannolle? Vastaus kysymykseen on ei. Virtuaalivoimalaitoksen säätövoima perustuu yritysten sähkönkäyttöön ja laitteisiin, joita voidaan tarvittaessa ajoittaa ja säätää markkinoiden liikkeiden mukaan. Säätö tehdään automaattisesti niin, ettei siitä muodostu minkäänlaista häiriötä yrityksen toimintaan. Asiakas on myöskin aina se, joka loppukädessä päättää kapasiteetista, jonka tarjoamme virtuaalivoimalaitoksen kautta markkinoille. Tämä on JoustoVoimaa, johon osallistumisesta maksetaan yrityksille korvaus.

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä tai lataa oheisesta linkistä webinaarin tallenne.

Lataa webinaarin tallenne täältä

Jari Pietiläinen
Jari Pietiläinen Asiakkuuspäällikkö (Savo) Puhelin 050 463 7348

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top