Aurinkopaneelit tuottavat edullista sähköä

09.07.2018

Kiinnostus aurinkosähköä kohtaan on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina; yhä useammat kotitaloudet, taloyhtiöt ja yritykset ovat kiinnostuneita tuottamaan aurinkosähköä itse. Tyypillisin aurinkosähköjärjestelmän hankkija on omakotitaloasukas, jonka koti lämpiää sähköllä.

Aurinkosähkö on erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto tuottaa itse edullista sähköä, sillä aurinkosähköjärjestelmällä tuotetun sähkön hiilidioksidipäästöt ovat nolla. Suomessa aurinkosähköä myös riittää hyvin ja tuotannon määrä on lähes samaa luokkaa kuin Keski-Euroopassa. Vastoin yleisiä ennakkoluuloja, aurinkosähköä syntyy myös silloin kun aurinko ei suoraan paistaisikaan. Suomessa aurinkosähköä saadaan lähes ympäri vuoden, ainoastaan pimeimpinä talvikuukausina ei paneeleista sähköä juurikaan muodostu.

Helppo ja huoleton ylläpitää

Aurinkopaneelit ovat Suomen ilmastossa pitkälti huoltovapaat. Aurinkosähköjärjestelmä ei sisällä kuluvia osia, joten kunnossapitokustannukset ovat hyvin vähäiset. Puhdistamiseen riittää yleensä pelkkä sadevesi eikä erillistä pesua tarvita kuin ääritapauksissa. Paneelien materiaaleissa on huomioitu Suomen vaihtelevat vuodenajat ja ne kestävät hyvin myös talviolosuhteita.

Aurinkopaneelien monet hyödyt

Aurinkosähkön tuottamisella omaan käyttöön on lukuisia hyötyjä. Ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkopaneelit pienentävät sähkölaskua. Aurinkosähköjärjestelmän avulla säästöä syntyy niin sähkön ostokustannuksista kuin myös maksettavista siirtomaksuista ja veroista. Järjestelmän kannattavuus on silti paljon muutakin kuin säästöt sähkölaskussa tai siitä saavutettava tuotto. Se vaikuttaa positiivisesti myös kiinteistön arvoon sekä asuinalueen imagoon.

Ensisijaisesti kannattavinta on hyödyntää tuotettu sähkö itse ja sen vuoksi onkin tärkeää, ettei järjestelmää ylimitoiteta liian suureksi. Savon Voiman aurinkosähköpaketit räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan kohteen ja kulutuksen mukaisesti. Jokainen aurinkosähköjärjestelmä on aina huolella suunniteltu ja tehty. Teemme ennen varsinaisen sopimuksen tekoa suunnittelukäynnin asiakkaan luona, jolla varmistamme järjestelmän oikean mitoituksen. Mikäli tuotantoa kuitenkin jää yli oman tarpeen, ei ylijäämä mene hukkaan, sillä ostamme asiakkaiden tuottaman energian verkkoomme sopimuksen mukaisesti.

Kattava takuu, hyvä sijoitus

Aurinkosähköjärjestelmä sijoituksena on käytännössä riskitön, sillä hankinnalla on pitkä takuu ja järjestelmän toimintavarmuus on Suomen sääoloissa erinomainen. Savon Voima myöntää toimittamilleen aurinkopaneeleille 12 vuoden takuun. Luotettavan ja ammattitaitoisen asennuskumppanimme asennustyölle myönnämme erillisen 2 vuoden takuun. Kotitaloudet voivat lisäksi hyödyntää 50 %:n kotitalousvähennyksen asennustyökustannuksista verotuksessaan. Asennuksen kustannukset ovat noin neljänneksen paketin kokonaishinnasta.

 

 Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi

Savon Voiman luotettavat aurinkosähköjärjestelmät saat helposti ja nopeasti avaimet käteen-pakettina. Myös kätevästi rahoituksella.

Tee kannattava ekoteko ja tuota käyttämäsi sähkö itse sähkölaskussasi säästäen. Ota yhteyttä ammattilaisiin – saat maksuttoman kartoituksen sitoumuksetta!

Keskustelu

Riitta 

Olisi mukava nähdä lukuina muutama esimerkkitapaus-- paljonko säästöä tulisi kulutuksessa ja myös nykyhinnoin euroissa. Myös ylim. sähkön luovuttamisen korvaushinta. Tällainen kartoitus on kilpailijalta nähty ja yhtö tyhän kanssa.

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top