Kaukolämmön hinnoittelu puhuttaa

Mika Kärkkäinen 09.01.2018

Hajuton, väritön, mauton – kaukolämpö. Ainoa asia mikä kaukolämmöstä on viime vuosina ollut paljon esillä, on hinta – ja usein täysin aiheesta. Luonnollisesti lämmitykseen liittyvät kustannukset puhuttavat, koska ne muodostavat ison osan kiinteistön kustannuksista. Kaukolämmön hinta on noussut viime vuosina valitettavan usein ympäri Suomea. Nyt suunta on hinnankehityksen osalta kuitenkin saatu käännettyä Savon Voimalla.

Kaukolämmön toimitusvarmuus ja käytettyjen polttoaineiden kotimaisuusaste ovat Savon Voimalla erittäin hyvällä tasolla. Savon Voima on panostanut vuosituhannen vaihteesta asti voimakkaasti kotimaisten, lähipolttoaineiden käytön lisäämiseen, joka yhdessä tuotannon tehostamisen kanssa on mahdollistanut marraskuun alussa toteutetut energianhintojen pudotukset jokaisella kaukolämpöpaikkakunnallamme. Alennus asiakkaille on noin miljoona euroa vuositasolla.

Nykyään on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja lämmitysratkaisuksi. Miksi kaukolämpö on edelleen suosituin vaihtoehto myös uusissa kohteissa? Kaukolämpö on ennen kaikkea huoleton ja erittäin varmatoiminen lämmitysratkaisu – kaukolämpöasiakas voi lähteä huoletta reissuun pidemmäksikin aikaa ja olla huoleti siitä, että asunto pysyy lämpimänä. Asiakaslaitteet kestävät yleensä lähes 30 vuotta, investointikustannus on pieni moneen muuhun vaihtoehtoiseen lämmitysratkaisuun verrattuna, jonka lisäksi asiakas voi olla varma, että kaukolämpöyhtiö investoi hänen puolestaan – mahdollisimman kustannustehokkaasti ja niin, että toiminta näkyy positiivisena aluetaloudellisena työllisyysvaikutuksena: Savon Voiman käyttämien kotimaisten, paikallisten polttoaineiden työllistävä vaikutus alueellamme on 110 henkilötyövuotta.

Energiatehokkuusasioihin panostaminen kannattaa kaukolämmössä, niin tuotantolaitoksilla kuin asiakkaiden puolella. Mikäli haluat parantaa omaa energiatehokkuuttasi, niin kannattaa olla yhteydessä meidän kaukolämmön palveluista vastaavaan Aku Hiltuseen, jolla on tarjota laaja valikoima erilaisia energiatehokkuuteen ja kaukolämpöön liittyviä palveluita, muun muassa energia-analyysi kaukolämpökiinteistöön, älykäs lämmönsäätö ja kaukolämpölaitteiden kuntotarkastus.

Mukavaa alkavaa vuotta 2018.

Mika

Mika Kärkkäinen
Mika Kärkkäinen Asiakkuuspäällikkö Puhelin 044 723 7367

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top