Hyödynnä 4000 euron tuki vaihtamalla nykyinen öljylämmityksesi ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Jari Pietiläinen 25.09.2020

Nyt öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön kannattaa – Omakoti- ja paritalojen lämpöremontteihin kaukolämpöön siirryttäessä tukea on mahdollisuus saada maksimimäärä 4000 €. Toimi nopeasti, sillä tukirahaa on tarjolla rajallinen määrä.

Ympärivuotisessa asumiskäytössä olevien, öljylämmitteisten pientalojen omistajille on nyt tarjolla kelpo porkkana öljylämmityksestä luopumiseen. Avustus on vihreää elvytystä koronakriisin jälkeiselle ajalle ja sen myöntää keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskus. 

Paljonko avustusta myönnetään ja millaisiin kohteisiin sitä voi hakea?

Tuki koskee omakoti- tai paritaloja, jotka ovat ympärivuotisessa asuinkäytössä (ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille). Avustuksen maksimimäärä on 4000 € ja sen saa toimenpiteisiin, joissa öljynlämmitys vaihdetaan kaukolämpöön, ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Jos vaihdettava järjestelmä on joku muu, on avustus tällöin 2500 €. Hakija maksaa kustannukset ensin itse, jonka jälkeen avustusta haetaan ja se myönnetään kustannusarvion perusteella. Hakijana voi olla yksityishenkilö tai kuolinpesä.

Avustusta ei myönnetä seuraavissa tapauksissa

  • Mikäli kustannukset kuuluvat asunto-osakeyhtiölle
  • Jos lämmitysjärjestelmän vaihtotyöstä haetaan myös kotitalousvähennystä tai hanke on saanut muuta jotain avustusta
  • Jos rakennusta käytetään EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan.
  • Mikäli rakennuksen uusi lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilia polttoaineita (öljy, maakaasu, hiili tai turve).
     

Miten haetaan?

Voit hakea avustusta jo ennen hankkeen aloittamista, jolloin saat varmistettua rahoituspäätöksen ennen remontin aloittamista. Avustusta voi hakea myös takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin.   Avustusta myönnetään rajoitetun ajan määrärahan puitteissa niin, että hankkeen on oltava valmis ja hakemus sisällä viimeistään 18.11.2022.

Avustushakemus on helppo täyttää ja sen voi tehdä joko aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa, tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä hakemuslomaketta käyttäen. Hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen nettisivuilta.

Jos kiinnostuit ja asut paikkakunnalla, jossa on Savon Voiman kaukolämpöä, ota meihin yhteyttä. Paikkakuntakohtaiset kaukolämpökartat löydät nettisivuiltamme. Autamme sinua sopivimman kaukolämpöratkaisun valinnassa ja myös tukihakemuksen teossa. 

Jari Pietiläinen
Jari Pietiläinen Asiakkuuspäällikkö (Savo) Puhelin 050 463 7348
Anssi Luusua
Anssi Luusua Asiakkuuspäällikkö (Joensuu) Puhelin 040 734 1296

Lähetä kommenttisi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top