Asiakas: Arvo Huupponen

"Onhan se nätin näköinen, kun on katto täynnä paneeleita."

Arvo Huupposen asiakaskokemus - Savon Voima

Marjanviljelijä Arvo Huupposen omakotitaloon asennettiin Savon Voiman aurinkosähköjärjestelmä, joka sisälsi 21 aurinkopaneelia. Katto kuitenkin näytti hieman epätasapainoiselta, joten Arvo tilasi edellisen palvelu- ja asennuskokemuksen rohkaisemana toisen mokoman lisää.

Arvo Huupponen on viljellyt marjoja Pieksämäen Partaharjulla yli 40 vuotta. Muutama vuosi sitten hän myi tilan lapselleen ja vävylleen, joten Arvo jäi eläkkeelle ja talo täysin omakotitalokäyttöön. Hyvin sähköistetyssä talossa tilaa on noin 150 neliötä. Talon lisäksi sähköä tarvitaan maatilasaunan käyttöön, jossa on lähes omakotitalon veroinen varustus. Myös maatilakäytössä aikoinaan olleisiin tuotantolaitoksiin menee edelleen sähköt.

– Maatilan sähköä kuluu normaaleihin maatalouskohteisiin ja kahteen lämmitettävään huoneistoon, joiden pinta-ala on noin 15–20 neliötä, kertoo Arvo Huupponen. Tähän mennessä aurinkopaneelien tuotto on ollut noin 1 000 kilowattituntia.

Kiinnostus aurinkopaneeleihin on herännyt Huupposilla jo useita vuosia sitten.

–Sitä on useampi vuosi haikailtu, että laittaisiko aurinkopaneelit, jotta saisi sähkölaskua hieman pienemmäksi. Savon Voimalta tuli sitten tarjous ja sen verran innostuttiin, että ruvettiin kyselemään kilpailevia tarjouksia. Niitä tuli runsaasti, osa toimittajista kävi jopa paikan päällä.

Toiminta ei kuitenkaan vakuuttanut ja laitteistojen laatukin oli vaihtelevaa.

– Pikkuisen jäi semmoinen kuva, että olisikohan sittenkin hyvä valita varma toimittaja, jolla on asianmukainen, hyvä kalusto ja hyvät paneelit. Ja takuu, joka pelaa koko takuuajan. Siitä me sitten päädyttiin Savon Voimaan. Onhan se nätin näköinen, kun on katto täynnä paneeleita, Arvo hehkuttaa.

Huupposia ei ole kaduttanut järjestelmän hankinta ja Savon Voiman palvelu sekä urakoitsijan toiminta saavat kiitosta.

–Työn jälki on tosi siisti ja kaikki sopimukset ovat kirjallisia. Ei minulla ole mitään valittamista.

Tilaa Savon Voiman aurinkosähkökirje!

Tilaa uutiskirje

Oletko suunnitellut aurinkosähköjärjestelmän hankintaa tai kiinnostunut asiasta? Hyödynnä asiantuntemuksemme ja tilaa veloituksetta Savon Voiman aurinkosähkökirje sähköpostiisi. Uutiskirjeessä saat aina tuoreimmat tiedot aiheesta.

TILAA AURINKOSÄHKÖ-UUTISKIRJE

Savon Voiman aurinkolaskuri

Aurinkolaskuri

Katso laskuriltamme, kuinka paljon voisit tuottaa itse omasta sähkönkäytöstäsi aurinkopaneeleilla.

Ohjeet aurinkolaskurin käyttöön

Siirry aurinkolaskuriin

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala
asiakaspalvelu
017 224 400
vaihde 017 223 111

Maksuttomat 24H vikapalvelunumerot:
Sähköviat:
0800 307 400
Kaukolämpöviat:
0800 307 800

Scroll to top