Asiakas: Olli Tuovinen

Savon Voima toimitti aurinkopaneelit, jotka säästöjen lisäksi myös tuottavat rahaa

Olli Tuovisen asiakaskokemus - Savon Voima

Olli Tuovisen suku omistaa perintömökin Kuopion Vaajasalon saaressa. Mökkiä on kunnostettu aika ajoin: talolle on vedetty sähköt, ja myös mökille johtavaa tietä on uusittu. Viimeisimpänä toimenpiteenä katolle on asennettu aurinkopaneelit, jotka toimitti energiayhtiö Savon Voima.

Olli oli sisaruksineen pohtinut aurinkosähköjärjestelmän hankintaa jo pidempään. Tärkeimmäksi asiaksi he näkivät hiilijalanjäljen pienenemisen uusiutuvan energian myötä. Savon Voima oli vetänyt mökille sähköt jo aiemmin, joten oli luonnollista turvautua hyväksi todettuun toimijaan myös paneelien hankinnassa.

– Oli meillä muitakin vaihtoehtoja, mutta sijoituksen on tarkoitus olla pitkäikäinen – paneelien tulee kestää 25–30 vuotta ilman erityisempiä toimenpiteitä. Halusimme toimittajan, joka on varmasti tuolloin vielä olemassa ja pystyy tarjoamaan esimerkiksi varaosia sekä huoltovarmuutta, Olli kertoo.

Toimivaa asiakaspalvelua

Paneelien hankintaprosessi oli helppo ja vaivaton. Olli otti yhteyttä Savon Voimaan, josta lähetettiin sähköpostiin perustiedoilla täytettävä kaavake. Sen perusteella tehtiin kustannusarvio ja tarjous, minkä jälkeen sovittiin asennuspäivä. Asentajat tulivat tarkastamaan tilanteen etukäteen, jolloin huomattiin tiettyjä haasteita. Katto oli esimerkiksi jyrkempi, kuin oli aluksi ajateltu. Ajoittain haastavien tuuliolosuhteiden myötä asentajat myös arvelivat, että tavalliset kiinnikkeet eivät tule riittämään. 

– He kertoivat, että asennus tulee kestämään päivän pidempään, kuin oli alun perin suunniteltu. Hintaan tämä ei kuitenkaan vaikuttanut, Olli kertoo.

Ylijäämäenergia valtakunnan verkkoon

Aurinkopaneelit ovat tuottaneet energiaa mainiosti. Ne sopivat katolle hyvin, eikä niitä maanrajasta katseltuna huomaa lainkaan. Olli kertoo paneelien hankinnan olleen sijoitus, joka energiaomavaraisuuden kasvun lisäksi myös tuottaa rahaa. 

– Voimme myydä ylijäämäenergian Savon Voimalle, joka siirtää sen valtakunnan verkkoon. Mökkiämme ei käytetä talvisin, mutta paneelit tuottavat silti virtaa aina, kun aurinko sitä riittävästi antaa. Helmikuussa tuottokäyrä nousee ja se kasvaa sitä mukaa, mitä pidemmälle kesää kohti mennään. Niin kulutusta kuin tuottoa voi seurata tarvittaessa tunneittain Savon Voiman PriWatti-palvelun kautta, hän kertoo.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Savon Voima oli aurinkoenergialaitteiston toimittajana paras vaihtoehto huolto- ja toimitusvarmuutensa ansiosta. Palvelukokemus oli miellyttävä, asentajat ammattitaitoisia ja rahalliset säästöt ovat huomattavia. 

– Suosittelisin aurinkoenergiaa myös muille, koska sen hiilijalanjälki on tarjolla olevista energiamuodoista kaikkein pienin. Savon Voimaa taas suosittelisin aurinkoenergian toimittajana avaimet käteen -toimintamallin vuoksi sekä siksi, että heillä hinta-laatusuhde on todella kohdallaan, Olli sanoo lopuksi.

Aurinkosähkö - Pyydä tarjous! - Savon Voima

Anna jo auringon lämmittää!

Laita aurinko töihin. Aurinkopaneeleiden avulla pienennät energialaskuasi ja ylimääräisen sähkön voit myydä verkkoon. Pyydä tarjous, niin saat selville, paljonko sinä voit tuottaa ja säästää.

Pyydä tarjous tästä!

Näin aurinkosähköjärjestelmä toimii

Liittäminen ja ylijäämäsähkön myynti

Rahoitus ja tuet

Savon Voiman aurinkolaskuri

Aurinkolaskuri

Katso laskuriltamme, kuinka paljon voisit tuottaa itse omasta sähkönkäytöstäsi aurinkopaneeleilla.

Ohjeet aurinkolaskurin käyttöön

Siirry aurinkolaskuriin

Tilaa Savon Voiman aurinkosähkökirje!

Tilaa uutiskirje

Oletko suunnitellut aurinkosähköjärjestelmän hankintaa tai kiinnostunut asiasta? Hyödynnä asiantuntemuksemme ja tilaa veloituksetta Savon Voiman aurinkosähkökirje sähköpostiisi. Uutiskirjeessä saat aina tuoreimmat tiedot aiheesta.

TILAA AURINKOSÄHKÖ-UUTISKIRJE

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala
asiakaspalvelu
017 224 400
vaihde 017 223 111

Maksuttomat 24H vikapalvelunumerot:
Sähköviat:
0800 307 400
Kaukolämpöviat:
0800 307 800

Scroll to top