Asiakas: Rautalammin kunta

"Yhteistyön tekeminen oli vaivatonta."

Savon Voima kokemuksia | Rautalammin kunta, Antti Tuppura

Savon Voima toimitti Rautalammin kunnalle aurinkosähköjärjestelmän sekä VoimaPiste-latausaseman sähköautojen lataamista varten. Kustannustehokas ratkaisu oli kaupungille helppo ja yhteistyö Savon Voiman kanssa vaivatonta.

Osana Rautalammin kunnan pitkäaikaista strategiaa ovat ympäristöarvojen kunnioitus sekä ympäristöystävälliset valinnat. Kunnan tavoitteena on tulevaisuudessa olla sen omistamien kiinteistöjen lämmityksen osalta öljyvapaa. Vuonna 2016 tehtiin päätös aurinkopaneelien ja sähköautojen latauspisteen hankinnasta.

– Olemme tehneet Savon Voiman kanssa aktiivista yhteistyötä vuodesta 2009 eteenpäin. Meillä on paljon kulutuspisteitä, joihin Savon Voima toimittaa sähkön ja sähköverkon, kertoo kunnan tekninen johtaja Antti Tuppura.

– Kilpailutimme aurinkopaneelien hankinnan. Siinä vaiheessa Savon Voima erottautui palvelualttiudellaan sekä kustannustehokkaalla ratkaisullaan, Tuppura jatkaa.

”Homma meni alusta loppuun asti niin kuin sen pitikin”

Kun hankintapäätöstä tehtiin, kertoivat Savon Voiman edustajat kunnan luottamushenkilölle tarvittavat lisätiedot hankkeesta, jotta päätös oli mahdollista tehdä. Aurinkopaneeleita päätettiin asentaa yhteensä 72 kappaletta. Paneelien lisäksi hankittiin myös VoimaPiste-latausasema sähköautojen lataamista varten.

– Työskentelemme Savon Voiman kanssa päivittäin tai viikoittain. Vaikka se on iso yritys, niin me olemme saaneet sieltä hyvää palvelua.

– Aurinkopaneelien ja VoimaPisteen asentaminen oli Savon Voiman suunnalta tarkkaan ohjattu. Homma meni alusta loppuun asti niin kuin sen pitikin, eikä mitään huomautettavaa ollut, Tuppura summaa.

Vaivaton ja hyvin ohjattu prosessi

Asennuksen valmistumisen jälkeen on Tuppura seurannut aurinkopaneelien toimintaa. Aurinkoisena päivänä kunnan virastotalo pyörii kokonaan auringon voimalla. Myös VoimaPiste on löydetty – sähköautojen käyttäjät pysähtyvät kunnan alueella ja käyttävät latauspistettä hyödykseen. Tuppura on tyytyväinen Savon Voiman tuotteiden laatuun sekä kokonaisuuden vaivattomuuteen.

– Sen jälkeen, kun nimet olivat paperissa, ei minun tarvinnut hoitaa käytännön järjestelyjä. Asia hoitui siten, että Savon Voimalta tuli aina väliaikatiedot siitä, missä vaiheessa ollaan menossa ja milloin homma valmistuu. Yhteistyön tekeminen oli vaivatonta, Tuppura kuvailee.

– Voin suositella Savon Voimaa. Tämä hanke oli hyvin ohjattu, kaikki sujui hyvin ja hinta oli kilpailukykyinen.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala
asiakaspalvelu
017 224 400
vaihde 017 223 111

Maksuttomat 24H vikapalvelunumerot:
Sähköviat:
0800 307 400
Kaukolämpöviat:
0800 307 800

Scroll to top