Sähköverkon vikapalvelu

Keskijänniteverkon sähkökatkot kartalla

Savon Voima Verkon automaattinen karttapalvelu näyttää sinulle tiedot keskijänniteverkon alueella olevista häiriötilanteista ja suunnitelluista työkeskeytyksistä. Karttapalvelu saa automaattisen ilmoituksen keskijänniteverkon vioista. Kartassa eivät näy pienjänniteverkon viat, jotka sijaitsevat jakelumuuntajan ja sähkönkäyttöpaikan välillä.

Jos kiinteistössäsi on sähköt poikki ja vika ei näy kartalla, voit tehdä karttapalvelun avulla vikailmoituksen. Ilmoituksen voit tehdä myös, jos esimerkiksi havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun.

Sähkönjakelun häiriötilanteet

Palvelemme 24 h vikapalvelunumerossa 0800 307 400 sähkönjakeluun liittyvissä häiriötilanteissa. Laajoissa häiriötilanteissa monilla radiokanavilla kerrotaan tilannetietoja. Sähkönjakelun tilaa ja ajankohtaisia tiedotteita voit seurata verkkosivujemme lisäksi myös facebook- ja twitter-sivullamme.

Häiriöifo-palvelumme lähettää sinulle automaattisesti viestin tiedossamme olevista sähkökatkoista heti vian ilmettyä joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Tarjoamme myös mobiilisovelluksen vikapaikkojen ilmoittamiseen. Katso Häiriöinfo-palvelun käyttöönottoon tarkemmat ohjeet alla olevasta valikosta.

Näin otat Häiriöinfo-palvelut käyttöösi

1. Tilaa Häiriöinfo henkilökohtaisesta Väppi- palvelusta, jonka kautta saat tiedot oman kohteesi sähkökatkoista ja voit myös ja ilmoitaa havaitsemastasi vikapaikasta. 

Väppi vikavahti lähettää sinulle automaattisesti viestin tiedossamme olevista sähkökatkoista heti vian ilmettyä. Pitkäkestoisemmissa vikatilanteissa pyrimme lähettämään arvioita vian kestosta heti kun se on tiedossa. Sähköjen palauduttua saat vielä uuden viestin. Sovelluksen avulla voit tehdä myös vikailmoituksen, jos kiinteistössäsi on sähköt poikki tai jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun. Vikapalvelu toimii vain Savon Voima Verkon sähkönsiirtoasiakkailla.

HUOM! Jos haluat häiriöviestit samasta käyttöpaikasta useampaan kännykkänumeroon, voit Väpissä tilata niitä viiteen eri puhelinnumeroon/sähköpostiosoitteeseen. Häiriöviestien vastaanottaminen on maksutonta.

Suosittelemme lataamaan sovelluksen, niin se kulkee aina mukanasi. Sovelluksen avulla voit asettaa omalle energiankäytöllesi tavoitteita. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista. Myös hyödylliset asiakasedut löydät kätevästi mobiilisovelluksesta.

Lataa tästä ohje häiriötiedotteiden tilaamiseen ja vikailmoituksen tekoon Väppi-sovelluksella: Lataa ohje

   

2. Tarkista sähköverkon keskeytystilanne tai ilmoita häiriöstä

Häiriöinfo-palvelun keskeytystilannekartasta voit tarkistaa laajemmalla alueella vaikuttavat häiriöt ja keskeytykset. Kartassa näkyvät parhaillaan keskijänniteverkossa käsittelyssä olevat ja tulevat työkeskeytykset sekä vikakeskeytykset. Kartan kautta voit ilmoittaa myös sähköhäiriöstä.

Jos sinulla on kysyttävää häiriötilanteesta tai haluat ilmoittaa esimerkiksi linjoille kaatuneesta puusta, otathan yhteyttä maksuttomaan vikapalvelunumeroomme 0800 307 400.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top