Investoimme kaukolämmön toimitusvarmuuteen Pieksämäellä ja Varpaisjärvellä

Julkaistu 16.12.2015 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voiman Pieksämäen ja Varpaisjärven varalämpökeskusinvestoinnit on saatu päätökseen.  Kesän ja syksyn aikana kaukolämpöverkkojen lämmön toimitusvarmuutta parannettiin edelleen rakentamalla varalämpökeskukset pakkaskauden ja häiriöiden varalle. Samassa yhteydessä purettiin Varpaisjärven jo käyttöikänsä päähän tullut vanha varalämpökeskus.

– Pidämme huolen siitä, että kaukolämmön toimitusvarmuus on asiakkaille lähes 100 prosenttia. Investoimme tuotantolaitoksiin ja jakeluverkostoon asiakastarpeen mukaan, ja asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tuotantokykymme korkea myös häiriötilanteissa, toteaa kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Varalämpökeskusten uusimisella on myös päästöjä vähentävä ja ympäristöturvallisuutta parantava vaikutus. Nykyaikaisella tekniikalla toteutetun varalämpökeskuksen päästöt ovat entistäkin pienemmät paremman polttoteknologian ansiosta, ja myös energiatehokkuus paranee korkeamman hyötysuhteen ansiosta.

Pyrimme lämmöntuotannossa lähes 100 prosentin kotimaisten polttoaineiden käyttöasteeseen, mutta investoimalla myös varatehoon huolehdimme siitä, että lämmön toimitusvarmuutemme on korkea. Marraskuussa Pieksämäelle valmistui 12,8 MW ja Varpaisjärvelle 3 MW kevytöljykäyttöiset varalämpökeskukset.

Savon Voima lyhyesti

Modernin teknologian ja tiedon monipuolinen yhdistäminen perinteisiin energiapalveluihin mahdollistaa entistä parempia palveluja. Näiden kehittämisessä haluamme olla suunnannäyttäjä. Meillä energiantuotantoon käytetyt polttoaineet ovat yli 96 prosenttisesti kotimaisia.

Savon Voima -konserniin kuuluvat emoyhtiön ohella sähkön siirtopalveluja tuottava Savon Voima Verkko Oy ja energia-alan sijoituspalveluja tarjoava Savon Voima Salkunhallinta Oy. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkön tuotanto ja siirto (sähköverkkopalvelut), kaukolämmön tuotanto ja myynti, sähkön myynti ja energia-alan sijoituspalvelut sekä uudet energiaratkaisut, kuten aurinkosähkö. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti 20 kuntaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Savossa. Vuonna 2017 konserni investoi yli 64 miljoonaa euroa alueen energiainfrastruktuurin ylläpitoon. Savon Voimalla on Pohjois-Savossa kaukolämmön tuotantoa 19 taajaman alueella ja sähköverkkoa noin 27 000 kilometriä.

Konsernin palveluksessa työskentelee noin 180 alan ammattilaista ja lisäksi työllistämme vuosittain yli 300 henkilöä yhteistyökumppaneidemme kautta.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top