Korvaukset sähkökatkoista

Julkaistu 06.10.2015 - Kategoriassa Tiedote

Vakiokorvaukset

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada ns. vakiokorvausta, kun käyttöpaikka on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia. Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla, eikä se edellytä erillisiä toimia. Vakiokorvauksen suuruus on riippuvainen vuotuisesta sähkönsiirtomaksusta ja keskeytyksen pituudesta. Asiakkaalle yksittäisestä keskeytyksestä maksettavien vakiokorvausten määrä on kuitenkin enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtomaksusta tai 1000 euroa. Hyvitys ei välttämättä kuitenkaan näy heti katkon jälkeen saapuvassa laskussa.

Lisätietoja vakiokorvauksista

Vahingonkorvaukset

Korvauskäytäntömme perustuvat sähkömarkkinalakiin, siihen pohjautuviin yleisiin sopimusehtoihin, joista tarkempia tietoja saa esimerkiksi nettisivuiltamme. Sähköyhtiöltä on mahdollista hakea vahingonkorvausta esimerkiksi sulaneista pakasteista silloin, kun kyse on verkkopalvelun virheestä, mutta ei poikkeuksellisista sääolosuhteista johtuneen pitkän sähkökatkon aiheuttamista vahingoista.

Valio-myrskyn puuskatuulet olivat poikkeusolosuhde, jolloin myrskyn aiheuttamista vahingoista korvauksia kannattaa hakea ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstä. Meille toimitetut korvaushakemukset arvioidaan tapauskohtaisesti, esimerkiksi niin sanotun nollavian aiheuttamat laitevauriot korvataan. Lisätietoja nollaviasta löytyy Savon Voima Verkon nettisivuilta Vikapalvelu-osiosta. Vahinkoilmoituksen voi tehdä nettisivuiltamme ja lisätietoja vahinkoasioista saat asiakaspalvelustamme.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top