Myrskytuhoja korjataan

Julkaistu 04.10.2015 - Kategoriassa Häiriötiedote

Tilannepäivitys 4.10.2015 kello 16.00

Sähköttömiä asiakkaita on edelleen noin 4600. Viankorjaus keskittyy tänään vielä keskijänniteverkon vikojen korjaukseen. Viankorjauksen kannalta erityisen haasteellisen laaja-alaisia vikakohteita on Viitasaaren alueella, Vesannon eteläpuoleisilla alueilla sekä Koillis-Savossa, jossa puolestaan on useita yksittäisiä vikapaikkoja erittäin laajalla maantietellisellä alueella. Työtä tehdään sähköjen palauttamiseksi vielä yöhön saakka, mutta jo nyt arvioimme, että erityisesti edellä mainituilla alueilla jää vielä keskijänniteverkon puolellakin korjattavaa huomiselle. Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä valitettavaan tilanteeseen.

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia. Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla, eikä se edellytä heiltä erillisiä toimia. Lisätietoa vakiokorvauksesta löytyy nettisivuiltamme Korvaukset-osiosta.

Tilannepäivitys 4.10.2015 kello 8.45

Sunnuntaiaamun valjetessa Savon Voima Verkon jakelualueella oli sähköttä vielä runsaat 12 000 asiakasta. Myrskyn aiheuttamia vikoja on kaikkialla verkkoalueellamme ja tiedossa onkin yhteensä noin 100 erilaajuista vika-aluetta. Tälle päivälle viankorjaustoiminta on käynnistynyt varhain aamulla, jatkuen koko päivän. Lisää korjaushenkilöstöä on saatu sunnuntaille yhteistyökumppaneiltamme ja kaksi helikopteria paikantaa vikoja.

Laajimmat vika-alueet esiintyvät Konneveden eteläpuolella, Suonenjoella, Maaningan ympäristössä, Kiuruvedellä, Pielavedellä sekä Nilsiän ympäristössä. Tällaisilla vika-alueilla esiintyy paljon keskijännite- ja pienjänniteverkon linjoille kaatuneita puita, rikkoutuneita pylväsrakenteita ja myös kaatuneista puista vikaantuneita muuntamoita maantieteellisesti varsin laajalla alueella.  

Pyrimme välittämään aluekohtaista tilannetietoa Facebookin välityksellä koko viikonlopun ajan. Tilannetiedotteita voi Facebookista lukea, vaikka ei olisikaan kirjautunut sisään. Maksuton vikapalvelunumeromme 0800 307 400 palvelee asiakkaitamme ympäri vuorokauden.

VAROITUKSIA

Jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun, ilmoita siitä Häiriöinfo-karttapalvelun kautta, mobiilisovelluksella tai soita vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top