Valio-myrskyn aiheuttamia tuhoja korjataan Savon Voima Verkon alueella

Julkaistu 03.10.2015 - Kategoriassa Häiriötiedote

Tiedote 3.10.2015 kello 16.00

Vikojen paikannuksesta ja erottelusta on päivän valjettua päästy viankorjauksessa tositoimiin. Sähköttömiä asiakkaita on kuitenkin edelleen yli 21 000. Eniten vikoja esiintyy verkkoalueemme läntisissä osissa, joissa vika-alueet ovat paikoin maantieteellisesti laajoja. Tällä hetkellä eniten sähköttömiä asiakkaita on Kuopiossa (Nilsiän, Vehmersalmen ja Karttulan alueilla), Leppävirralla, Pielavedellä, Kiuruvedellä, Lapinlahdella ja Rautalammilla sekä Vesannolla. Korjaustoimintaa ohjataan etenemisessä taajamista haja-asutusalueen suuntaan ja ensiksi korjataan keskijänniteverkon vikapaikat, joita voi seurata Häiriöinfo -karttapalvelussamme.

Työryhmiä on työssä kaikilla alueillamme ja helikopterilla jatketaan vikapaikkojen kartoitusta valoisan ajan. Työryhmien mukana on metsureita ja viat muodostuvatkin pääosin yksittäisistä linjoille kaatuneista puista. Korjaustoimintaa voidaan jatkaa vielä noin puoleen yöhön varsin laajalla rintamalla, jonka jälkeen asennushenkilöstöä lähetetään lepäämään. Henkilöstöä on saatu lisää muun muassa Oulusta, Kainuusta ja Etelä-Suomesta.

-Haluamme kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä hankalassa tilanteessa ja auttamisesta vikapaikkojen paikallistamisessa. On tärkeää malttaa jättää vaarallisten puiden raivaus linjoilta ammattilaisten käsiin, jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin. Sää on kuitenkin onneksi tänään mahdollistanut vianhoidon osalta turvallisen työskentelyn maastossa. Vikapaikkojen runsaasta määrästä johtuen kaikkien asiakkaiden sähköjenpalauttaminen näyttää kuitenkin kestävän asiakkaidemme kannalta valitettavan pitkään, vaikka yli 20 000 asiakkaalle on sähköt jo tänään saatukin palautettua, toteaa Savon Voima -konsernin toimitusjohtaja Arto Sutinen johtokeskuksesta.

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia. Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla, eikä se edellytä heiltä erillisiä toimia. Lisätietoa vakiokorvauksesta löytyy nettisivuiltamme Korvaukset-osiosta.

Pyrimme välittämään aluekohtaista tilannetietoa Facebookin välityksellä koko viikonlopun ajan. Tilannetiedotteita voi Facebookista lukea, vaikka ei olisikaan kirjautunut sisään. Maksuton vikapalvelunumeromme 0800 307 400 palvelee asiakkaitamme ympäri vuorokauden.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top