Valio-myrsky katkoo sähköjä Savon Voiman verkkoalueella

Julkaistu 03.10.2015 - Kategoriassa Häiriötiedote

Valio-myrskyn jäljiltä sähköttä on edelleen noin 36 000 asiakastamme.  Tehokkaaseen viankorjaukseen on päästy vasta tuulten tyynnyttyä, kun liikkuminen maastossa on ollut turvallista. Puuskainen tuuli aiheutti yön aikana uusia vikoja ja paikoin esimerkiksi muuntamoiden päälle kaatui puita, mikä vaikeuttaa viankorjausta. Sähköjen palauttaminen etenee taajamista haja-asutusalueen suuntaan. Pisimpään sähköttä olleita alueita on Ylä-Savon ja alueemme länsiosissa: Kiuruvedellä, Pielavedellä, Sumiaisissa ja Tervossa. Taajamissa olevia vikoja on edelleen: Varkauden Könönpellossa, Tervossa, Kiuruvedellä, Sumiaisissa, Sukevalla, Juankoskella, Muuruvedellä, Kuopion Kurkimäessä ja Pihkainmäessä. Kokonaishenkilöstön määrä vianhoidossa tänään on noin 130 ja vikapaikkojen paikannuksen apuna on kaksi helikopteria. Enimmillään sähköttä oli puolen yön jälkeen noin 47 000 asiakastamme.

Tilannekuva tarkentuu päivän aikana, jolloin pystymme antamaan tarkempia arvioita sähköjen palauttamisen aikatauluista.

Vikailmoituksia otetaan vastaan vikapalvelunumerossamme 0800 307 400 ja niitä voitte tehdä myös häiriöinfo-palvelussa. Lisäksi palvelemme päivän aikana asiakkaitamme Facebookissa ja Twitterissä. 

Lisätietoja sähkökatkoihin varautumisesta löytyy nettisivuiltamme Sähköverkon vikapalvelu -osiosta.

VAROITUKSIA

Jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun, ilmoita siitä Häiriöinfo-karttapalvelun kautta, mobiilisovelluksella tai soita vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Osa sähköverkon niin sanotusta räpsytyksestä johtuu linjalle kallistuvista oksista tai puusta, joka käynnistää sähköasema-automaation, jonka tarkoituksena on suojata sähkölaitteita ja poistaa ohimeneviä vikoja.

Näin otat Häiriöinfo-palvelut käyttöösi

1. Tilaa Häiriöinfo henkilökohtaisesta Väppi- palvelusta, jonka kautta saat tiedot oman kohteesi sähkökatkoista ja voit myös ja ilmoitaa havaitsemastasi vikapaikasta. 

Väppi vikavahti lähettää sinulle automaattisesti viestin tiedossamme olevista sähkökatkoista heti vian ilmettyä. Pitkäkestoisemmissa vikatilanteissa pyrimme lähettämään arvioita vian kestosta heti kun se on tiedossa. Sähköjen palauduttua saat vielä uuden viestin. Sovelluksen avulla voit tehdä myös vikailmoituksen, jos kiinteistössäsi on sähköt poikki tai jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun. Vikapalvelu toimii vain Savon Voima Verkon sähkönsiirtoasiakkailla.

HUOM! Jos haluat häiriöviestit samasta käyttöpaikasta useampaan kännykkänumeroon, voit Väpissä tilata niitä viiteen eri puhelinnumeroon/sähköpostiosoitteeseen. Häiriöviestien vastaanottaminen on maksutonta.

Suosittelemme lataamaan sovelluksen, niin se kulkee aina mukanasi. Sovelluksen avulla voit asettaa omalle energiankäytöllesi tavoitteita. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista. Myös hyödylliset asiakasedut löydät kätevästi mobiilisovelluksesta.

Lataa tästä ohje häiriötiedotteiden tilaamiseen ja vikailmoituksen tekoon Väppi-sovelluksella: Lataa ohje

   

2. Tarkista sähköverkon keskeytystilanne tai ilmoita häiriöstä

Häiriöinfo-palvelun keskeytystilannekartasta voit tarkistaa laajemmalla alueella vaikuttavat häiriöt ja keskeytykset. Kartassa näkyvät parhaillaan keskijänniteverkossa käsittelyssä olevat ja tulevat työkeskeytykset sekä vikakeskeytykset. Kartan kautta voit ilmoittaa myös sähköhäiriöstä.

Jos sinulla on kysyttävää häiriötilanteesta tai haluat ilmoittaa esimerkiksi linjoille kaatuneesta puusta, otathan yhteyttä maksuttomaan vikapalvelunumeroomme 0800 307 400.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top