Savon Voima Verkko kouluttaa henkilökuntaansa häiriötilanteita varten

Julkaistu 27.11.2015 - Kategoriassa Tiedote

KUVA: Sähköasemateknikko Matti Pirskanen perehdyttää Savon Voima Verkon henkilökuntaa puistomuuntamon käyttötekniikkaan.

Savon Voima Verkko ylläpitää toimintakykyä kouluttamalla omaa henkilökuntaansa mittavia suurhäiriötilanteita varten, joissa tarvitaan vankkaa osaamista ja nopeaa reagointia turvallisuusasiat huomioiden.

Sähkön jakeluverkko on jatkuvassa muutoksessa ja uutta tekniikkaa ja tietoa tulee tiuhaan tahtiin. Koulutuksissa kerrataan jo opittuja asioita, tutustutaan uusiin sähköverkon komponentteihin ja perehdytään innovatiivisiin, vielä kehitteillä oleviin automaatioratkaisuihin.

– Häiriötilanteissa vikojen erottelussa käytämme osittain omaa henkilökuntaa, joiden pitää ymmärtää mitä tehdään ja osata toimia ennen kaikkea turvallisesti. Henkilökunnan tulee tiedostaa, että verkostoautomaatiossakin voi olla ongelmia, jolloin laitteita on osattava käyttää myös käsin, kertoo Savon Voima Verkon suunnittelupäällikkö Jussi Antikainen.

Koulutuksissa käydään läpi releisiin ja katkaisijoihin liittyvät perustoimet sähköasemalla, käsin ohjattavien erottimien käyttö maastossa, kauko-ohjattavien erottimien ohjaus käsin sekä kerrataan vanhempien ja uudempien puisto- ja maaseutumuuntamoiden tekniikkaa.

– On tärkeää tiedostaa, millaista tekniikkaa sähköverkko sisältää ja millaisia tilanteita ja tehtäviä voi tulla kentällä eteen, kun hässäkkä on päällä. Silloin ei ehdi välttämättä kilauttamaan kaverille ja kysyä neuvoa, kun tilanteisiin pitää reagoida heti, Antikainen jatkaa.

Lisätietoa

Jussi Antikainen Suunnittelupäällikkö Puhelin 044 723 7517

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top