Savon Voima investoi energiatehokkuuteen Pieksämäellä

Julkaistu 29.09.2015 - Kategoriassa Tiedote

Pieksämäen voimalaitokselle rakennetaan savukaasujen lämmön talteenottolaitteisto, joka parantaa merkittävästi kaukolämmön tuotannon energiatehokkuutta. Savukaasuista saadaan lämpöä investoinnin valmistuttua noin sadan kerrostalon tarpeiksi. Energiatehokkuuden paranemisen lisäksi kaukolämmöntuotannon hiilidioksidi- ja rikkipäästöt pienenevät yli kymmenen prosenttia.

Tavoittelemme kaukolämmön tuotannossa lähes 100 prosenttista kotimaisten polttoaineiden käyttöastetta. Investointi pienentää osaltaan tuontiöljyn käyttöä ja toisaalta lisää energiatehokasta tuotantoa polttoaineiden kokonaiskäytön pienentyessä.

-Asiakkaillemme investointi näkyy tuotantokustannuksia ja sitä kautta hintakehitystä tasaavana tekijänä, toteaa kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Nyt tehtävän investoinnin yhteydessä myös Pieksämäen voimalaitosalueen öljysäiliökapasiteettia pienennetään korvaamalla vanha öljysäiliö uusilla säiliöillä. Muutoksella halutaan vahvistaa ympäristöturvallisuutta, kuitenkin varmistaen lämmöntuotanto talven pakkasilla ja häiriötilanteissa.

Laitteiston toimittaa KPA Unicon Oy. Hankinta sisältää 6,25 MW savukaasujen pesu- ja lämmön talteenottolaitteiston laitetoimituksen lisäksi myös rakennustyöt sekä automaatio- ja sähköistystyöt. Investoinnin arvo on noin 4 miljoonaa euroa ja töiden on määrä käynnistyä alkuvuonna 2016.

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Maija Henell, Savon Voima Oyj, p. 044 723 7152
maija.henell@savonvoima.fi

Myyntijohtaja Teemu Koskela, KPA Unicon Oy, p. 020 774 8623
teemu.koskela@kpaunicon.com

Savon Voima Oyj
Savon Voima on luotettava, kehittyvä ja kannattava energiakonserni, jonka 21 omistajakuntaa sijaitsevat pääosin Pohjois-Savossa. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön ja kaukolämmön tuotanto, sähkön siirtopalvelut ja sähkön myynti sekä energia-alan sijoituspalvelut. Konserni investoi vuonna 2014 noin 65,5 miljoonaa euroa alueen energiainfrastruktuurin ylläpitoon, tästä noin 14 miljoonaa euroa kaukolämmön tuotantoon ja kaukolämpöverkkoon. Savon Voimalla on yhteensä 20 kaukolämpöverkkoa kolmentoista savolaiskunnan alueella. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 180 alan ammattilaista ja lisäksi työllistämme vuosittain yli 300 henkilöä yhteistyökumppaneidemme kautta.

KPA Unicon Oy
KPA Unicon on kattilalaitosten kokonaistoimituksiin ja elinkaaripalveluiden tarjoamiseen erikoistunut yritys, joka toimittaa vastuullisia energiaratkaisuja lämmön- ja höyryntuotantoon sekä tukipalveluja koko laitoksen elinkaaren ajaksi. Yritys työllistaa 170 henkilöä ja yrityksen päätoimipisteet ovat Pieksämäellä ja Kiuruvedellä.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top