Savon Voima tekee kaukolämpöä aurinkoenergialla

Julkaistu 14.09.2015 - Kategoriassa Tiedote

Jatkossa Savon Voima tuottaa Tahkovuoren Nipasen alueen kaukolämmön uusiutuvilla energialähteillä. Pelletillä ja aurinkolämmöllä kaukolämmön tuottavan lämpökeskuksen rakennustyöt alkavat syyskuun aikana ja uusi lämpökeskus on tuotantokäytössä joulukuussa 2015.

Valmistuvalla lämpökeskuksella korvataan aiemmin käytössä ollut laitos, jossa lämmön tuotannon polttoaineena on ollut raskas polttoöljy. Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvilla ja kotimaisilla energiamuodoilla on keskeinen osa strategiaamme.

Lisäksi kotimaisten polttoaineiden käytön kasvattaminen lisää kotimaisen työn osuutta savolaisen lähilämmön tuotannossa. Savon Voiman tavoitteena on ollut nostaa kotimaisten polttoaineiden käyttö kaukolämmön tuotannossaan lähes sataan prosenttiin ja bioenergiaohjelmamme tuloksena kaukolämpö tuotetaankin jo noin 93 prosenttisesti kotimaisilla polttoaineilla.

”Aurinkolämmön merkitys kasvaa jatkuvasti ja on tärkeää, että Savon Voima on mukana tässä kehityksessä. Aurinkolämmön yhdistämisellä uuteen lämpökeskukseen kerätään arvokasta kokemusta aurinkolämmöstä ja sen hyödyntämisestä kaukolämmön tuotannossa yhdistettynä muihin tuotantomuotoihin”, toteaa projektipäällikkö Kari Anttonen.

Pellettiä polttavan 500 kW:n lämpökeskuksen toimittaa KO Tulostekniikka. Laitoksen yhteyteen asennetaan yhteensä 10 neliömetriä aurinkolämpökeräimiä, joilla tuotetaan osa alueen kaukolämmöstä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kari Anttonen
Savon Voima Oyj, p. 044 723 7562
kari.anttonen@savonvoima.fi

Toimitusjohtaja Kai Oinonen
KO Tulostekniikka Oy, p. 010 229 9002
kai.oinonen@tulostekniikka.com

Savon Voima Oyj
Savon Voima on luotettava, kehittyvä ja kannattava energiakonserni, jonka 21 omistajakuntaa sijaitsevat pääosin Pohjois-Savossa. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön ja kaukolämmön tuotanto, sähkön siirtopalvelut ja sähkön myynti sekä energia-alan sijoituspalvelut. Konserni investoi vuonna 2014 noin 65,5 miljoonaa euroa alueen energiainfrastruktuurin ylläpitoon, tästä noin 14 miljoonaa euroa kaukolämmön tuotantoon ja -verkkoon. Savon Voimalla on yhteensä 20 kaukolämpöverkkoa kolmentoista savolaiskunnan alueella. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 180 alan ammattilaista ja lisäksi työllistämme vuosittain yli 300 henkilöä yhteistyökumppaneidemme kautta.

KO Tulostekniikka Oy
KO Tulostekniikka Oy on Kyyjärvellä Keski-Suomessa toimiva biolämpökeskuksia valmistava yritys. Yrityksen toimintaperiaatteena on tarjota asiakkaan tarpeita vastaava lämpökeskusratkaisu suunnittelusta toimivaksi kokonaisuudeksi. Lämpökeskukset valmistetaan omissa toimitiloissa Kyyjärven Kivikankaan teollisuusalueella. Tulostekniikan valmistamissa lämpökeskuksissa voidaan polttoaineena käyttää puuta ja turvetta eri muodoissa sekä biokaasua ja -öljyä. Tulostekniikka Oy on perustettu vuonna 1996. Ensimmäinen kaukolämpökeskus valmistui 1999 Kyyjärvelle. Sen jälkeen lämpökeskuksia on valmistettu yli 130 paikkakunnalle ympäri Suomea.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top