Runsas lumisade aiheuttaa sähkökatkoja

Julkaistu 09.01.2015 - Kategoriassa Häiriötiedote

Torstai-illan ja perjantain vastaisen yön aikana satanut runsas lumi on jälleen aiheuttanut häiriöitä Savon Voima Verkon jakelualueella. Tällä hetkellä vikoja keskijänniteverkossa on noin 7600.

Lämpötila pysyttelee sitkeästi pakkasen puolella, joten puihin kertynyt lumikuorma ei pääse sulamaan ja taivuttaa lähinnä nuoria lehtipuita linjoille aiheuttaen sähkökatkoja koko jakelualueella. Lumisateen on ennakoitu jatkuvan jopa sunnuntaille, joten pyydämme asiakkaitamme varautumaan tilanteen pitkittymiseen. Työryhmiä on yön aikana ollut maastossa noin kymmenkunta ja varaamme aamun aikana lisää työvoimaa vikatehtäviin.

Pahin tilanne aamun valjetessa oli Vesannolla, jossa koko kunta oli sähköttä. Edelleen Vesannon ympäristössä on runsaasti vikoja, ja päivän kirkastuessa lähetämme helikopterin vikapaikannustehtäviin. Kokonaisuudessaan partioimme neljän helikopterin voimin raivaten linjoja ja paikantaen vikapaikkoja.

Jos havaitsette maastossa johdoille kallistuneita puita, pyydämme ilmoittamaan niistä maksuttomaan häiriöpäivystysnumeroomme 0800 307 400. Pyydämme huomioimaan, että johdolle kallistuneeseen puuhun tulee pitää varoetäisyyttä, eikä linjoille kallistuneisiin oksiin tai puihin saa omatoimisesti kajota. Parhaiten asiakkaat ja maanomistajat voivat avustaa vikojen korjaustoimintaa jättämällä yksityisteiden puomit auki ja auraamalla tiet, jotta korjaajat pääsevät liikkumaan vikakohteisiin.

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada ns. vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia. Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top