Savon Voima rakennuttaa biolämpökeskuksen Pielaveden kaukolämmön tuotantoon

Julkaistu 13.01.2015 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima on tilannut KPA Uniconilta Unicon Biograte 4 MWth biolämpökeskuksen Pielavedelle kaukolämmön tuotantoon. Laitos toimitetaan avaimet käteen –periaatteella mukaanlukien maanrakennus- ja perustustyöt. Toimitus kattaa prosessilaitteet moduulirakenteisena sekä asennustyöt, koulutuksen ja käyttöönoton.

Rakennettavassa laitoksessa polttoaineena käytetään lähiseudulta hankittavaa puupohjaista biomassaa, kuten metsähaketta ja laitoksella on mahdollista polttaa myös turvetta. Laitoksen valmistuttua Pielavedellä tuotetaan entistä enemmän uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua kaukolämpöä Savon Voiman bioenergiaohjelman mukaisesti. Biolämpökeskus luovutetaan asiakkaalle joulukuussa 2015. Tilauksen arvon on noin 3,5 miljoonaa euroa.

-Investointi vähentää merkittävästi öljyn käyttöä kaukolämmön tuotannossa ja mahdollistaa osaltaan kustannustehokkaan kaukolämmön toimituksen Pielaveden kaukolämpöasiakkaille, sanoo liiketoimintajohtaja Maija Henell Savon Voimasta.

Laitos rakennetaan kompaktirakenteisena, mikä tarkoittaa, että laitos rakennetaan valmiiksi moduuleiksi Kiuruveden tehtaalla. Moduulit ovat mitoitettu niin, että ne voidaan kuljettaa rekalla asennuspaikalle. Työmaalla työskentelyaika lyhenee huomattavasti, kun suuri osa työstä on tehty jo tehtaalla.

Savon Voima Oyj
Savon Voima Oyj on sähkö- ja lämpöpalveluja tuottava ja markkinoiva suomalainen energiayhtiö. 196 miljoonan euron liikevaihdollaan yhtiö lukeutuu Suomen suurimpiin energiapalvelujen myyjiin. Myös energia-alan työnantajana yhtiö on merkittävä. Savon Voima tarjoaa työtä noin 170 alan ammattilaiselle. Vuosia kestänyt määrätietoinen panostus kotimaisiin polttoaineisiin perustuvaan energiantuotantoon on nostanut lämmön tuotannossa lähienergian osuuden yli 90 prosenttiin.

KPA Unicon Oy
KPA Unicon on kattilalaitosten kokonaistoimituksiin ja elinkaaripalveluiden tarjoamiseen erikoistunut yritys, joka toimittaa vastuullisia energiaratkaisuja lämmön- ja höyryntuotantoon sekä tukipalveluja koko laitoksen elinkaaren ajaksi. Yrityksen päätoimipisteet ovat Pieksämäellä ja Kiuruvedellä.

Lisätietoja:
Savon Voima Oyj, Hannu Lipsanen, projektipäällikkö, p. 044 723 7330, hannu.lipsanen@savonvoima.fi
KPA Unicon Oy, Teemu Koskela, myyntijohtaja, p. 040 500 8721, teemu.koskela@kpaunicon.com

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top