Savon Voimalle kaksi öljykäyttöistä lämpökeskusta

Julkaistu 06.05.2015 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima ja KPA Unicon ja ovat allekirjoittaneet sopimukset kahden huippu- ja varalämpökeskuksen toimittamisesta. Toinen laitos rakennetaan Pieksämäelle, laitoksen teho on 12,8 MWth ja toinen Varpaisjärvelle ja sen teho on 3 MWth. Molemmat laitokset toimivat kaukolämmön vara- ja huippulämpökeskuksina pakkaskaudella ja käyttävät polttoaineena kevyttä polttoöljyä.

-Kaukolämmöntuotantomme perustuu kotimaisiin polttoaineisiin, mutta vähintään yhtä tärkeää on lämmöntoimituksen varmistaminen häiriötilanteissa ja kulutuspiikkien aikana. Tätä varten pidämme yllä varatehoa, joka on tarvittaessa nopeasti otettavissa tuotantoon, ja tähän tarkoitukseen kevytöljykäyttöinen lämpökeskus sopii hyvin. Tehtävät investoinnit turvaavat asiakkaillemme korkean toimitusvarmuuden Pieksämäellä ja Varpaisjärvellä pitkälle tulevaisuuteen, toteaa liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Molemmat laitostoimitukset ovat moduulirakenteisia eli ne ovat pitkälle esivalmistettuja Kiuruveden tehtaalla. Esivalmistuksella saadaan työmaalla tapahtuvaa asennusaikaa lyhennettyä huomattavasti ja laitosten toimivuus voidaan testata tehdasolosuhteissa ennen kuljettamista asennuspaikalle.

Laitokset ovat avaimet käteen toimituksia kattaen kaikki prosessilaitteet, rakennukset, laitosten käyttöönotot ja käyttöhenkilökunnan koulutukset. Molemmat laitokset ovat korkeasti automatisoituja ja toimivat miehittämättömässä käytössä etävalvonnassa.

Savon Voima Oyj
Savon Voima Oyj on sähkö- ja lämpöpalveluja tuottava ja markkinoiva suomalainen energiayhtiö. 188 miljoonan euron liikevaihdollaan yhtiö lukeutuu Suomen suurimpiin energiapalvelujen myyjiin. Myös energia-alan työnantajana yhtiö on merkittävä. Savon Voima tarjoaa työtä noin 175 alan ammattilaiselle. Vuosia kestänyt määrätietoinen panostus kotimaisiin polttoaineisiin perustuvaan energiantuotantoon on nostanut lämmön tuotannossa lähienergian osuuden yli 90 prosenttiin.

KPA Unicon Oy
KPA Unicon Oy on suomalainen energiateknologiaa toimittava yritys, joka on erikoistunut räätälöityjen ja moduulirakenteisten kattilalaitosprojektien toimittamiseen. K PA Uniconin ratkaisut hyödyntävät niin biopolttoaineita kuin fossiilisiakin polttoaineita tehokkaalla tavalla. Yritys työllistää noin 140 henkilöä ja sen päätoimipaikat sijaitsevat Pieksämäellä ja Kiuruvedellä.

Lisätietoja:

Savon Voima Oyj, Hannu Lipsanen, projektipäällikkö, p. 044 723 7330
hannu.lipsanen@savonvoima.fi

KPA Unicon Oy, Teemu Koskela, myyntijohtaja, p.0207 748 623
teemu.koskela@kpaunicon.com

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top