Rauli-myrsky katkoi sähköt noin 30 000 Savon Voima Verkko Oy:n asiakkaalta

Julkaistu 27.08.2016 - Kategoriassa Häiriötiedote

Klo 18.30

Alkuiltapäivästä alkanut Rauli-myrsky on riehunut Savon Voiman verkkoalueella ja pahimmillaan ilman sähköjä oli hieman yli 30 000 asiakastamme. Kovimpien tuulien rintama on nyt kaventunut ja viankorjaustyöt on saatu täysimittaisesti käyntiin. Paikallisesti kovia puuskia tosin voi esiintyä vielä ensimmäisille aamuyön tunneille saakka. Pahiten myrsky on aiheuttanut vikoja linjan Keitele–Kuopio eteläpuoliselle alueelle.

Parhaillaan maastossa tehdään viankorjaustöitä noin sadan hengen voimin. Yöksi tahti hieman hidastuu pimeyden ja asentajien levontarpeen takia, mutta täyteen korjausvauhtiin palataan heti aamulla. Tuolloin aloitetaan myös loppujen vikapaikkojen paikannus helikopterin avustuksella.

Mikäli myrsky laantuu ennustetulla tavalla arvioimme saavamme kaikki keskijänniteviat korjattua huomisen sunnuntain aikana ja palautettua sähköt suurimmalle osalle asiakkaistamme. Pahimmilla myrskytuhoalueilla pienjännitevikojen korjaustöitä jää tehtäväksi vielä alkuviikolle.

VAROITUKSIA

Jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun, ilmoita siitä Häiriöinfo-karttapalvelun kautta, mobiilisovelluksella tai soita vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Osa sähköverkon niin sanotusta räpsytyksestä johtuu linjalle kallistuvista oksista tai puusta, joka käynnistää sähköasema-automaation, jonka tarkoituksena on suojata sähkölaitteita ja poistaa ohimeneviä vikoja.

Palvelut sähkökatkon aikana -osiosta löydät hyödyllistä tietoa kuinka toimia, kun sähköt ovat poikki.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top