Varaudumme myrskytuulen aiheuttamiin sähkökatkoihin

Julkaistu 26.08.2016 - Kategoriassa Häiriötiedote

Voimakas ja vuodenaikaan nähden harvinainen loppukesän matalapaine saapuu ennusteiden mukaan lounaasta lauantain aikana Suomeen. Laaja-alaista myrskylukemiin (20 m/s) kohoavaa tuulta on odotettavissa Pohjois-Savon ja Savon Voima Verkon jakelualueelle lauantaina iltapäivästä alkaen.

Savon Voima Verkko varaa resursseja viankorjaukseen ja asiakaspalveluun, sillä myrskypuuskat kohdalle osuessaan aiheuttavat hyvin suurella todennäköisydellä sähkökatkoja. Vikojen esiintymistä vahvistaa myös se, että puut ovat vielä täydessä lehdessä ja maa on kosteaa, jolloin puut ovat erityisen alttiita kaatumaan sähkölinjoille. Ennusteen mukaan tuulet alkavat voimistua lauantaina puolenpäivän jälkeen tavoittaen huippunsa noin kello 21.00 aikaan.

Kehotamme asiakkaitamme varautumaan sähkökatkoihin. Varautumisesta löydät hyödyllistä lisätietoa Sähköverkon vikapalvelu -sivustolta.

VAROITUKSIA

Jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun, ilmoita siitä Häiriöinfo-karttapalvelun kautta, mobiilisovelluksella tai soita vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Osa sähköverkon niin sanotusta räpsytyksestä johtuu linjalle kallistuvista oksista tai puusta, joka käynnistää sähköasema-automaation, jonka tarkoituksena on suojata sähkölaitteita ja poistaa ohimeneviä vikoja.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top