Savukaasupesuri parantaa kaukolämmön energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä Pieksämäellä

Julkaistu 04.07.2016 - Kategoriassa Tiedote

Pieksämäen voimalaitos varustetaan entistä energiatehokkaammaksi kesän aikana. Investointi parantaa merkittävästi kaukolämmön tuotannon hyötysuhdetta, ja tehokkuuden ennakoidaankin parantuvan vähintään kymmenen prosenttia.

Hankkeen suunnittelutyöt on saatu päätökseen ja perustustyöt ovat loppusuoralla. Päänostojen myötä siirrytään uuteen vaiheeseen. Viikolla 26 Pieksämäen Kutteritiellä paikalleen nostettiin savukaasupesuri sekä uusi, lähes 70 metriä korkea savupiippu.

Muutos vähentää merkittävästi kaukolämmön hinnan riippuvuutta polttoaineiden hintojen vaihtelusta ja vakauttaa kaukolämmön asiakashintaa Pieksämäellä. Uudella pesurilaitteistolla otetaan talteen yli kuuden megawatin teholla energiaa, joka on tähän asti karannut taivaalle. Energiamäärä vastaa suuruusluokaltaan sadan kerrostalon vuotuista lämmön käyttöä. Jatkossakin savupiipusta nousee savu, mutta se on aiempaa viileämpää ja entistä puhtaampaa – suurelta osin vesihöyryä.

Tuotannon taloudellisuuden lisäksi investoinnilla parannetaan toimintamme ympäristöystävällisyyttä ja -turvallisuutta.

– Pesurin myötä hiilidioksidi- ja rikkipäästöt pienenevät merkittävästi ja ympäristöturvallisuus paranee korvattaessa vanhat öljysäiliöt uusilla pienemmillä säiliöillä pesuri-investoinnin yhteydessä, toteaa liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Investointi valmistuu kokonaisuudessaan tulevalle lämmityskaudelle eli vuoden 2016 lopulla.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top