Savon Voima mukana kaukolämmöllä toimivan sulatusjärjestelmän toimituksessa Leppävirralla

Julkaistu 26.10.2016 - Kategoriassa Tiedote

Kuva terveyskeskuksen korttelista. Uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö Virrankoti sijoittuu kuvan etualalle.

Ulkoalueiden laatuvaatimukset ovat kohonneet etenkin väestön ikääntymisen sekä turvallisuus- ja elintason kasvun myötä. Nykypäivänä pinnoitteiden laatuun ja kuntoon sekä kunnossapitoon kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Lumensulatus kaukolämmöllä onkin järkevä ratkaisu esimerkiksi koulujen, kauppakeskusten ja palvelutalojen piha-alueilla ja vilkkailla kulkuväylillä. Paitsi turvallisuutta, se lisää myös viihtyisyyttä ja vähentää huoltokustannuksia.

Leppävirralle rakennettavan uuden tehostetun palveluasumisen yksikön Virrankodin ja terveyskeskuksen väliin asennetaan kaukolämmöllä toimiva sulatusjärjestelmä. Uusi järjestelmä on suunniteltu otettavaksi käyttöön talvella 2018–2019. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan jokaisena talvikuukautena noin 20 000 suomalaista loukkaantuu ulkona liikkumisen seurauksena, joten järjestelmän käyttöönotto kyseiseen kohteeseen on hyvin perusteltua.

– Rakennus liitetään kaukolämpöön ja selvityksen perusteella todettiin, että sulatuksen järjestäminen kaukolämmöllä on kokonaistaloudellisesti edullisin, kertoo Leppävirran kunnan tekninen johtaja, arkkitehti Virve Wright. Kustannussäästöjä tulee kiinteistönhoidon puolelta lumen poiston ja hiekoitustarpeen poistuessa. Ennen kaikkea käyttömukavuus ja turvallisuus sekä henkilökunnan että muiden käyttäjien kannalta vaikutti ratkaisuun.

– Leppävirran kunnan kohteissa tämä on ensimmäinen kerta, kun käytetään tällaista sulanapitojärjestelmää. Odotetaan kovasti hyviä käyttökokemuksia, kun rakennus valmistuu syksyksi 2018, Wright jatkaa.

Savon Voima on ollut mukana neuvonantajana urakoitsijan ja suunnittelijan välillä ja tarjonnut teknistä osaamistaan projektiin. Järjestelmä on lyhykäisyydessään hyvin yksinkertainen sekä varmatoiminen, eikä se aiheuta lisäliittymismaksua tai tehomaksun nousua asiakkaalle.

– Sulanapidettävän alueen pituus on noin 25 metriä ja pinta-ala noin 40 m2. Se toteutetaan nestekiertoisena ja lämpö otetaan kaukolämmön menovedestä. Lämmitys toimii yleensä 0–15 pakkasasteen välisellä lämpötila-alueella ja sitä ohjataan lämpötilan ja lumisateen mukaan antureilla. Muuna aikana on vain peruslämpö käytössä, kertoo kaukolämmön asiakkuuspäällikkö Mika Kärkkäinen.

– Tämä on investointi, joka korvaa talvikunnossapidosta aiheutuvia kuluja ja tuottaa itseään takaisin talvesta toiseen, Kärkkäinen vakuuttaa. Savon Voiman asiantuntemuksella yhteistyökumppaneiden kautta järjestyy helposti sulanapitojärjestelmän suunnittelu ja toteutus kokonaispakettina.

Lue lisää sulanapidosta: savonvoima.fi/sulanapito 

Ota yhteyttä

Aku Hiltunen
Aku Hiltunen Tekninen asiakkuuspäällikkö Puhelin 044 723 7157

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top