Pieksämäen voimalaitoksen höyrypuhallukset päätetään meluhaitan vuoksi

Julkaistu 02.11.2016 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voiman Pieksämäen voimalaitoksella on tehty viikon ajan höyrypuhalluksia, jotka ovat aiheuttaneet ympäristöön merkittävää meluhaittaa. Suunnitelmana oli höyrypuhaltaa putkistoa enintään kahden viikon ajan, kunnes se on puhdistettu. Meluhaitoista johtuen olemme hieman muuttaneet toimintasuunnitelmaa ja päätämme puhallutukset tänään 2.11. klo 1213 välillä tehtävillä viimeisillä puhallustoimenpiteillä. Olemme pahoillamme ympäristön asukkaille ja yrityksille aiheutuneesta haitasta ja kiitämme kaikkia kärsivällisyydestä.

Puhalluksia höyryputkistossa on tehty viime viikon tiistaista alkaen ja puhallukset ovat kestäneet kerrallaan noin 15 minuutista jopa tuntiin. Puhalluksien aikana kuuluu normaalista poikkeavaa voimakasta ja matalataajuista melua sekä muodostuu höyrypatsas.

– Toimenpiteen melutaso yllätti meidätkin, koska tällaisia toimenpiteitä voimalaitoksessa tehdään erittäin harvoin, eli silloin kun höyryputkistoon tehdään merkittäviä muutoksia. Onneksi tällaiset toimenpiteet ovat erittäin harvinaisia ja meillä tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että seuraavan kerran tällainen toimenpide voi tulla vastaan aikaisintaan parinkymmenen vuoden kuluttua. Pääsimme kuitenkin tavoitteeseen, että putkisto voidaan näillä toimilla todeta puhtaaksi ja toteutamme viimeiset toimenpiteet ilman ympäristöön aiheutuvaa meluhaittaa, kertoo Pieksämäen voimalaitoksen käyttöpäällikkö Janne Tepponen.

Kiitämme kaikkia lähiseudun asukkaita ja yrityksiä kärsivällisyydestä ja pahoittelemme aiheuttamaamme harmia.

Tervetuloa ke 9.11. klo 13–14 Moilasen leipomon kahvilaan nauttimaan pullakahvit! Tilaisuudessa käyttöpäällikkö Janne Tepponen vastaa kysymyksiin ja kertoo tehdyistä toimenpiteistä tarkemmin.

Lue lisää Pieksämäen voimalaitoksen kunnostuksesta ja katso video.

Lisätietoa

Janne Tepponen Käyttöpäällikkö Puhelin 044 723 7336

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top