Tehokkaat salkunhoitajat hallitsevat sähkömarkkinoiden riskit

Julkaistu 16.11.2016 - Kategoriassa Tiedote

Risto Kinnunen (edessä), Matti Palosaari ja Juha Keski-Karhu välittävät salkunhoitoasiakkailleen tietoa spot- ja johdannaismarkkinoista, ilmiöistä muutosten takana, hintaennusteita ja toimintasuosituksia.

Sähköpörssin hintavaihtelut voivat olla erittäin suuria. Savon Voima Salkunhallinta Oy tuntee toimialan, hallitsee sähkön ostotavat ja riskit sekä luotaa laajasti toimintaympäristöä ja markkinoita asiakkaidensa parhaaksi.

Sähkön pörssihintaan vaikuttaa monta tekijää säätilasta EU:n tukijärjestelmän toimintaan. Oman lisänsä tuo markkinapsykologia, kuten muuhunkin pörssikauppaan.

Savon Voima Salkunhallinta Oy on tarjonnut yrityksille ja yhteisöille sähkösalkunhoidon palveluja jo noin 15 vuotta. Laajat, asiakaskohtaiset palvelut perustuvat parhaisiin sähkömarkkina-analyyseihin, vahvaan osaamiseen ja pitkäaikaiseen kokemukseen. Yrityksellä on Finanssivalvonnan toimilupa.

Kumppanuus kunniaan

– Strateginen suunnittelu ja toteutus sekä tiivis yhteydenpito asiakkaaseen on syvällistä kumppanuustoimintaa. Tarjoamme aktiivista seurantaa, hyviä analyysityökaluja ja toimialatuntemusta, Savon Voima Salkunhallinta Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu sanoo.

Asiakkaina on pörssiyhtiöitä, kuten Olvi, Ponsse ja SSAB, mutta myös pienempiä yrityksiä ja pk-yritysryhmiä. Suojausmenetelmät riippuvat kunkin asiakkaan liiketoiminnasta, onhan vaikkapa vihanneskasvattajalla erilaiset tarpeet kuin prosessiteollisuudella.

– Yrityksen tai yhteisön, jonka vuotuinen sähkönkäyttö on vähintään 100–300 megawattituntia, kannattaa ehdottomasti harkita salkunhallintapalveluja, salkunhoitaja Risto Kinnunen esittelee.

Konsultoivan salkunhoidon suositusten perusteella asiakas tekee omat ratkaisunsa. Täyden palvelun salkunhoidossa salkunhoitaja toteuttaa asiakkaan kanssa yhdessä sovittua hankintastrategiaa ja käy aktiivisesti sähkökauppaa.

Trendit huomioon

Sähkösalkun hoitaminen on haasteellista, sillä toimintaympäristö muuttuu koko ajan ja poliittiset riskit ovat kasvaneet. Myös asiakkaan tuotannonvaihtelut vaikuttavat salkunhoitoon.

Salkunhoitaja Matti Palosaari sanoo, että koko ajan on oltava hereillä, sillä trendit on havaittava ja ne on otettava huomioon.

– Asiakkaidemme pitää tietää oman toimintansa riskit, joten sähkön hinta ja sen kehitys ovat merkittäviä asioita myös investointeja suunniteltaessa.

Tommi Väänänen, Ponsse

– Luotamme siihen, että kaikkien Ponssen yhteistyöyritysten toiminta on vakaata ja tehokasta. Ponsse odottaa Savon Voima Salkunhallinnalta kilpailukyvyn säilyttämistä sekä taidokasta salkunhallintaa. Vaikka salkunhoito on sähkön markkinahinnan vaihtelun takia yhä vaativampaa, Savon Voima on onnistunut siinä hyvin, Ponssen hankintajohtaja Tommi Väänänen kertoo.

Lue Talouselämän artikkeli tästä.

Tustustu Savon Voima Salkunhallintaan: savonvoima.fi/salkunhallintapalvelut

Risto Kinnunen
Risto Kinnunen Salkunhoitaja Puhelin 044 723 7242
Matti Palosaari
Matti Palosaari Salkunhoitaja Puhelin 044 723 7548

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top