Kaukolämmön energia-analyysi auttaa säästämään energiaa

Julkaistu 17.08.2017 - Kategoriassa Tiedote

Erilaisten energiaratkaisuiden lisääntyessä myös varman ja huolettoman kaukolämmön on pysyttävä kehityksessä mukana. Asiakkaille ei riitä enää pelkkä helppo ja huoleton paikallinen lämmitysjärjestelmä vaan palvelutarjonnan on sisällettävä muutakin. Savon Voiman kaukolämpö on tuotteena huippuluokkaa ja sen kehittyessä asiakkaiden toiveisiin vastataan paremman ja kattavamman palvelun keinoin.

Kaukolämmön palveluiden kehitys on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja valikoimiin on saatu useita palvelutuotteita. Yksi näistä palveluista on kiinteistön energia-analyysi. Analyysin tarkoituksena on selvittää, kuinka kiinteistössä käytetään energiaa sekä kartoittaa kaukolämpölaitteiden tila. Tuloksena analyysista saadaan tiedot kaukolämpölaitteiden kunnosta ja niiden mahdollisesta uusimistarpeesta sekä ehdotuksia energian säästämiseen.

Energia-analyysissa selvitetään kiinteistön lämmitysenergian käyttö, jonka jälkeen tiedoista etsitään mahdollisia poikkeamia sekä syitä, jotka niitä aiheuttavat. Analyysista saatuja tuloksia verrataan myös muihin vastaaviin, saman ikäluokan kiinteistöihin. Näin on mahdollista selvittää kiinteistön energiatehokkuus ja mahdolliset säästökohteet. Selvitysten perusteella laaditaan raportti, jossa kerrotaan kiinteistökohtaisia ehdotuksia energian säästöön sekä yleisiä energiansäästövinkkejä.

Energia-analyysissa tehtävässä laitekatselmuksessa tarkistetaan kiinteistön kaukolämpölaitteiden kunto. Laitteiston elinkaaritilanne ja toiminta tutkitaan sekä etsitään syitä mahdollisesti havaituille ongelmille tai energiankäytön poikkeamille. Näin on siis mahdollista hoitaa kaukolämpölaitteiston kuntotarkastus vaivatta kuntoon.

Energia-analyysi on mahdollista toteuttaa kaikenlaisissa kaukolämpöä käyttävissä kiinteistöissä. Asuinkiinteistöissä sekä muissa alle 5000 m3 kiinteistöissä analyysin hinta on kiinteä ja yli 5000 m3 kiinteistöissä analyysi hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti.

Energia-analyysin toteuttamisessa on kolme vaihetta. Aluksi kartoitetaan kiinteistön perustiedot, kuten esimerkiksi sopimus- ja energiankäyttötiedot. Perustietojen kartoituksen jälkeen asiantuntija käy paikalla kiinteistössä ja tekee laitekatselmuksen. Havaittavat ongelmakohdat käydään tarkasti läpi ja tarvittavista korjaustoimenpiteistä tehdään ehdotus. Lopuksi energia-analyysista laaditaan raportti, jossa kerrotaan energiansäästöehdotukset sekä laitteiden kuntotarkastuksen tiedot. Raportilta löytyy myös tarkat selvitykset mahdollisesti havaituista riskipaikoista ja ongelmakohdista. Raportti käydään aina läpi yhdessä asiakkaan kanssa.

Kehitämme palveluitamme koko ajan ja tarjoamme energia-analyysin lisäksi myös muita kaukolämmön palveluita. Voit tutustua palveluihimme nettisivuillamme tai ottamalla yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla.

Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä, onko kiinteistösi energiankäytössä säästömahdollisuuksia!

Savon Voiman kaukolämpö - Energia-analyysi

Energia-analyysi

Kiinteistökohtainen kaukolämmön energia-analyysi auttaa säästämään energiaa.

Lue lisää energia-analyysista

Ota yhteyttä

Aku Hiltunen
Aku Hiltunen Tekninen asiakkuuspäällikkö Puhelin 044 723 7157

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top