Sähköautojen latauspisteverkoston rakentaminen alkaa Pohjois-Savossa

Julkaistu 25.07.2017 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima rakentaa Pohjois-Savoon sähköautojen julkista latauspisteverkostoa yhteistyössä paikallisten kumppaniensa kanssa. Viisi ensimmäistä latauspistettä valmistuu syksyn 2017 aikana Matin ja Liisan asemalle Lapinlahdelle, Rautalammin kunnantalolle, Piazzaan Tahkovuorelle, Koskelon matkailukeskukseen Suonenjoelle sekä Lentokapteeniin Savon Voiman pääkonttorille Toivalaan.

Sähköautojen latauspisteverkostoa rakennettaessa pelkät fyysiset latauspisteet eivät riitä vaan tarvitaan myös tietojärjestelmä latauspisteiden seurantaan, laskutuksen hallinnointiin ja sujuvan asiakaspalvelun varmistamiseen. Latausverkoston palvelualustaksi on valittu Fortumin Charge & Drive -alusta, jonka avulla mahdollistetaan asiakkaille laadukkaat latauspalvelut sekä vaivaton maksaminen.

– Savon Voima haluaa ennakoida tulevaa ja tukea sähköautoilun kasvua Suomessa. Tämän vuoden aikana rakennettavat latauspisteet mahdollistavat liikkumisen koko maakunnan alueella. Omien latauspisteiden lisäksi laajennamme palveluvalikoimaamme tarjoamalla sähköautojen latauspisteitä myös muille yrityksille, kertoo Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen.

Tavoitteena on rakentaa Savon Voiman omalle toimialueelle kattava sähköautojen latauspisteverkosto, jolla luodaan edellytyksiä vähäpäästöisen liikenteen kehittymiselle. Vilkkaimpien pääväylien varrelle tulevat laitteet ovat pikalatauspisteitä, joissa täyssähköauton voi ladata puolessa tunnissa, ja tulevaisuudessa lataustehojen kasvaessa sitäkin nopeammin.

Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa 1300 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on yli 90, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville toimijoille. 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top