Kaukolämmön tuotannon tehokkuuden paraneminen hyödyttää myös asiakkaita

Julkaistu 22.02.2017 - Kategoriassa Tiedote

Vuoden 2016 aikana rakennettu Pieksämäen voimalaitoksen savukaasujen lämmön talteenottoinvestointi valmistui joulukuussa ja on nyt alkutalven tuottanut savukaasujen hukkalämmöstä kaukolämpöä Pieksämäen kaukolämpöverkkoon. Reilu vuosi sitten valmistunut Iisalmen voimalaitoksen vastaava investointi on ollut toiminnassa jo vuoden, ja investointi maksaa hyvää vauhtia itseään takaisin kaukolämmön tuotantokustannusten alentumisen myötä.

Tehtyjen investointien myötä talteen saadaan yhteensä noin 14 MW teholla lämpöä, mikä tarkoittaa energiassa yli 200 kerrostalon vuosittain käyttämää lämpömäärää.

– Muun muassa näiden energiatehokkuusinvestointien myötä Savon Voimalla on ollut mahdollisuus laskea kaukolämmön asiakashintaa vuoden 2017 alusta alkaen Iisalmen ja Pieksämäen kaukolämpöverkoissa, jolloin asiakkaat saavat osansa tuotannon tehostumisesta, toteaa Savon Voiman kaukolämmön liiketoimintajohtaja Maija Henell.

– Hinnanalennukset tarkoittavat vaikkapa Pieksämäen kaupungin omistamien kaukolämmitettävien kohteiden osalta tänä vuonna lähes 40 000 euron säästöä ja Iisalmen kaupungin kaukolämpölaskuun puolestaan noin 25 000 euron säästöä, täsmentää Henell.

Kaukolämpö kehittyy ja pitää pintansa edelleen, ollen edelleen taajamien suosituin lämmitysmuoto. Savon Voiman kaukolämpöasiakkaiden määrä on suurempi kuin koskaan ja vuoden 2016 aikana Savon Voiman kaukolämpöön liitettiinkin 3000. asiakas: Ylä-Savon SOTE:n päiväkeskus Purje Iisalmessa. Päiväkeskuksessa järjestetään kehitysvammaisten erityishuollon palveluna päivätoimintaa sekä aikuisille että alaikäisille kehitysvammaisille asiakkaille.     

– Savon Voiman kaukolämmön tuotanto ja jakelu perustuu paikallisiin, läheltä saataviin polttoaineisiin, ja lähes sataprosenttiseen toimitusvarmuuteen. Huolehdimme asiakkaiden puolesta investoinneista tuotantoon, ja kehitämme toimintaamme lähtökohtana kustannustehokkuuden ja energiatehokkuuden parantaminen, tiivistää Maija Henell.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top