Tykkylumen aiheuttamat vikatilanteet sähkönjakelussa jatkuvat

Julkaistu 28.12.2017 - Kategoriassa Häiriötiedote


Tykkylumen aiheuttamien sähkökatkojen määrä on viime yön ja tämän aamun aikana hieman lisääntynyt. Syynä tähän on ollut lämpötilan nousu ja siitä johtuva lumen painon lisääntyminen.

Sähköttömien asiakkaiden määrä Savon Voima Verkko Oy:n alueella on aamun aikana vaihdellut noin 2000 -4000 sähköttömän asiakkaan välillä.

Olosuhteet maastossa ovat viankorjaajille haasteelliset. Paikoin noin 60 senttimetrin paksuinen pehmeä lumikerros tekee maastossa liikkumisesta hankalaa ja se hidastaa omalta osaltaan viankorjausta.

Sähköverkossa esiintyy nyt runsaasti myös hyvin lyhyitä sähkökatkoja. Nämä aiheutuvat tilanteista, joissa luminen puunoksa osuu sähkölinjaan aiheuttaen valokaari-ilmiön. Tämä puolestaan pudottaa lumen oksalta jolloin se kevenee ja irtoaa johtimesta, jolloin sähköt automattisesti palautuvat.

Tänään jatkamme pahimpien vikapaikkojen partiointia helikopterin avulla ja lisäksi ainakin Rautavaaralla suoritamme maasta käsin tapahtuvaa koneellista johtokadun reunapuiden oksintaa.

Olosuhteet tulevat jatkumaan haasteellisina, koska lämpötila painuu jälleen pakkaselle ja ensi yönä on luvassa vielä lisää lunta. Huomisen perjantain lämpötilan on ennustettu olevan plussan puolella pidempään, joten toivotaan, että se tuo helpotusta tilanteeseen.

Mikäli havaitset vikapaikan, esimerkiksi johdolle kallistuneen puun, ilmoita siitä joko puhelimitse maksuttomaan vikapalvelunumeroomme 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksemme avulla.
Omatoimisesti linjaan nojaavia puita ei saa mennä poistamaan.

Kehotamme asiakkaitamme varautumaan sähkökatkoihin. Varautumiseen löydät lisätietoa Sähköverkon vikapalvelu-sivustolta.

 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top