Tykkylumiongelmat jatkuvat ja aiheuttavat sähkökatkoja

Julkaistu 28.12.2017 - Kategoriassa Häiriötiedote


Tykkylumen aiheuttamien sähkökatkojen määrä on tämän päivän aikana vaihdellut alle tuhannesta asiakkaasta reiluun kolmeentuhanteen. Nyt torstaina kello 16.00 sähköttömien asiakkaiden määrä on 1400 ja pahimmat alueet ovat Rautavaaralla, Kuopion Nilsiässä, Lapinlahdella Pajujärven alueella, Siilinjärven Kuuslahdessa sekä Leppävirralla Tuppurinmäen ja Palokankaan suunnilla.

Vikoja on korjattu taukoamatta mutta olosuhteet maastossa ovat viankorjaajille haasteelliset. Paikoin noin 70 senttimetrin paksuinen pehmeä lumikerros tekee maastossa liikkumisesta hankalaa ja se hidastaa omalta osaltaan viankorjausta. Helikopteri on tänään kartoittanut vikapaikkoja lähinnä Rautavaaran ja Sonkajärven suunnilla ja siellä on myös tehty maasta käsin tapahtuvaa koneellista johtokadun reunapuiden oksintaa.

Olosuhteet tulevat jatkumaan haasteellisina. Ensi yönä on luvassa lisää lunta tai räntää ja lämpötila- ennuste on alueella nollan paikkeilla. Huomisen aamun aikana ennusteen mukaan lämpötila hieman kohoaa mutta painuu jälleen pakkaselle lauantaina aamuyöllä. Oletettavasti huominen puolen vuorokauden lämpimämpi jakso ei jaksa kaikkia lumia puista puhdistaa. Lauantaista eteenpäin sääennuste on pysyvämmin pakkasella ja ajoittain saamme vielä lisää lunta, joten pahimmillaan ongelmia voi olla luvassa vielä pitkälle ensi vuoteen.

Mikäli havaitset vikapaikan, esimerkiksi johdolle kallistuneen puun, ilmoita siitä joko puhelimitse maksuttomaan vikapalvelunumeroomme 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksemme avulla.
Omatoimisesti linjaan nojaavia puita ei saa mennä poistamaan.

Kehotamme asiakkaitamme varautumaan sähkökatkoihin. Varautumiseen löydät lisätietoa Sähköverkon vikapalvelu-sivustolta.

 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top