Savon Voima ja Keitele Group sopimukseen pellettitoimituksista

Julkaistu 15.06.2017 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima Oyj ja Keitele –yhtiöihin kuuluva Keitele Wood Products Oy ovat tehneet sopimuksen pellettitoimituksista Savon Voiman pellettilämpökeskuksille Lapinlahdelle, Rautalammille ja Sorsakoskelle 1.7.2017 alkaen.  Sopimuksen myötä Savon Voiman käyttämän pelletin kuljetusmatkat lyhenevät, kun yhtiö siirtyy käyttämään pohjoissavolaista pellettiä. Sopimus kattaa noin puolet kaikesta Savon Voiman käyttämästä puupelletistä ja on määrältään noin 2 000 tonnia vuodessa.

Keitele Wood Products on aloittanut pelletintuotannon Keiteleen sahan yhteydessä kuluvan vuoden toukokuun alussa. Pellettitehdas on integroitu sahan tuotantoon, mikä mahdollistaa tehokkaan ja toimitusvarman tuotannon sekä vähentää logistiikkaketjun päästöjä. Aikaisemmin muun muassa sahan tuotantoprosessista syntynyt kutteri kuljetettiin muualle jatkojalostettavaksi, mutta nyt pellettitehtaan sijaitessa sahan alueella, päästään merkittäviin säästöihin ja päästövähennyksiin tuotannon logistiikkaketjussa.

- Savon Voiman ja Keitele Wood Productsin välinen sopimus kattaa noin 10 % Keiteleen pellettitehtaan tuotannosta, joten sopimus on merkittävä myös meille ja on hienoa, että voimme toimittaa polttoaineita oman maakunnan lämpökeskuksille, toteaa Keitele –yhtiöiden perustaja ja Keitele Forestin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio. Kokonaisuudessaan Keitele –yhtiöiden sahatoiminnan sivuvirtoina syntyy purua, kuorta, metsäpolttoaineita ja pellettejä lähes 1 000 000 megawattitunnin verran, mikä vastaa suuruusluokaltaan  30  rekkakuormallista polttoainetta päivässä.

Sopimuksen asiakasvaikutukset Savon Voimalle ovat positiiviset. - Pyrimme hankkimaan tuotantolaitoksillemme lähellä tuotettuja polttoaineita, ja onkin ilahduttavaa, että saamme nyt myös pellettiä läheltä. Kuljetusmatkojen lyheneminen turvaa sekä toimitusvarmuuden että kustannustehokkuuden. Tavoitteemme on alentaa kaukolämmön asiakashintoja ja toiminnastamme aiheutuvia päästöjä, ja tämä sopimus on yksi esimerkki onnistuneista toimenpiteistämme näihin tavoitteisiin pääsemiseksi, kertoo Savon Voiman kaukolämmön liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Lisätiedot

Maija Henell, liiketoimintajohtaja, Savon Voima Oyj, puhelin 044 723 7152
Ilkka Kylävainio, hallituksen puheenjohtaja, Keitele Forest Oy, puhelin 0400 375 009

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top