Savon Voima yhteistyöhön Fortumin kanssa sähköautojen latauspalveluissa

Julkaistu 01.06.2017 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima rakentaa Pohjois-Savoon sähköautojen latauspisteverkoston ja tarjoaa näin edelläkävijäyrityksille ja – yhteisöille mahdollisuuden tulla kumppaniksi latauspisteiden rakentamiseen. Olemme valinneet latausverkoston palvelualustaksi Fortumin Charge & Drive –alustan, jonka avulla tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat latauspalvelut ja vaivattoman maksamisen.

Nyt solmittu yhteistyö Charge & Drive –alustasta varmistaa, että Asiakkaamme saa Savon Voimalta kaikki sähköauton lataamiseen tarvittavat palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

"Savon Voima haluaa ennakoida tulevaa ja tukea sähköautoilun kasvua Suomessa. Tämän vuoden aikana rakennettavat latauspisteet mahdollistavat liikkumisen koko maakunnan alueella. Omien latauspisteiden lisäksi laajennamme palveluvalikoimaamme tarjoamalla sähköautojen latauspisteitä myös muille yrityksille”, kertoo Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen.

Sähköautojen latausverkostoa rakennettaessa pelkät fyysiset latauspisteet eivät riitä vaan tarvitaan myös tietojärjestelmä latauspisteiden seurantaan, laskutuksen hallinointiin ja sujuvan asiakaspalvelun varmistamiseen.

"Olemme kehittäneet pilvipohjaista palveluratkaisua samalla kun olemme rakentaneet 1300 latauspisteen Fortum Charge & Drive -verkostoamme Pohjoismaissa. Tarjoamme palvelua mielellämme myös muiden yritysten käyttöön. Savon Voiman kanssa tehtävä yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, että voimme edistää sähköautoilua yhdessä myös muiden energiayhtiöiden kanssa", Fortum Charge & Driven myyntijohtaja Sami Saarilahti toteaa.

Fortum Charge & Drive -järjestelmä soveltuu monenlaisten latausverkostojen hallinnointiin. Samalle järjestelmäalustalle voidaan rakentaa erilaisia toiminnallisuuksia kuten asiakaspalvelu-, verkoston kunnossapito- ja laskutusratkaisuja. Alusta on myös joustava, siihen voidaan helposti liittää uusia ratkaisuja tarpeen mukaan.

Savon Voiman tavoitteena on rakentaa omalle toimialueelleen kattava sähköautojen latausverkosto, jolla luodaan edellytyksiä vähäpäästöisen liikenteen kehittymiselle. Vilkkaimpien pääväylien varrelle tulevat laitteet ovat pikalatauspisteitä, joissa täyssähköauton voi ladata puolessa tunnissa, ja tulevaisuudessa lataustehojen kasvaessa sitäkin nopeammin.


Lisätietoja:
Savon Voima, Jere Anttalainen, asiantuntija, 044 723 7151
Fortum Charge & Drive, Sami Saarilahti, myyntijohtaja, 040 757 2880


Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa 1300 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on yli 90, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com. Fortum Charge & Drive tarjoaa myös edistyneen pilvipohjaisen palveluratkaisun latauspalveluoperaattoreille ja latausinfrastruktuuriin sijoittaville toimijoille.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top