Joroisten Kartanogolf siirtyi aurinkosähköön

Julkaistu 22.06.2017 - Kategoriassa Tiedote
Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen (vas)  ja seuran tiedottaja Ilpo Keinänen esittelemässä huoltorakennuksen katolle asennettua aurinkovoimalaa.

 

Kartanogolfille oma aurinkovoimala Savon Voimalta

Joroisten Kartanogolfissa on otettu käyttöön aurinkovoimala, jolla tuotetaan kaikki golfkentän tarvitsema sähkö kesäkauden aikana. Savon Voima toimittaa aurinkovoimalan, joka asennettiin tuotantokuntoon kesäkuun puolessavälissä. Kartanogolf on ensimmäisten aurinkovoimaa hyödyntävien golfkenttien joukossa Suomessa.

- Investointi aurinkosähköön on luonteva jatko systemaattiselle työlle, jota Kartanogolfissa on tehty ympäristöasioissa. Kestävä kehitys ja ympäristöasiat huomioidaan kaikessa toiminnassa kentänhoidosta ravintolatoimintaan. Vuonna 2013 ravintola Kesäkartano sai Joutsenmerkin ja viime vuonna kenttä palkittiin Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla. Lisäksi meillä on kansainvälinen golfkenttien ympäristömerkki GEO, toteaa Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen

Aurinkosähkö soveltuu Kartanogolfille erityisen hyvin, koska sähkönkäyttö painottuu kesäajalle ja lähes kaikki tuotettu sähkö käytetään itse, pohtii Ruuskanen. -Suurimpia sähkönkuluttajia meillä ovat kentän kastelujärjestelmän pumput sekä ravintola. Vanhan klubitalon katto on aurinkovoimalalle erinomainen paikka maiseman ja voimalan tehokkuuden kannalta. 

-Savon Voiman aurinkovoimalaan päädyimme tarjouskilpailun perusteella. Savon Voiman kokemus aurinkosähkötoimittajana ja hyvä kokonaisuus ratkaisivat valinnassa, kertoo Ruuskanen. Myös vuosia kestäneestä yhteistyöstä Savon Voiman kanssa on ollut myönteisiä kokemuksia.

 -Kartanogolfin päätös valita aurinkovoimalan toimittajaksi Savon Voima oli meille tietysti mieluisa päätös, toteaa Savon Voiman uusien teknologioiden liiketoimintapäällikkö Antti Martikainen. 

Olemme myyneet aurinkovoimaloita avaimet käteen toteutuksina nyt reilun vuoden ja luonnollisesti näin alussa pääpaino on ollut pientaloihin tarkoitetuilla KotiVoima- järjestelmillä. Kartanogolfiin rakennettava suurempi YritysVoima -järjestelmä on hyvä päänavaus suuremmista toteutuksista Joroisten – Varkauden alueella. 

Kartanogolfin aurinkovoimalassa on 84 aurinkopaneelia ja koko järjestelmän teho on reilut 22 kWp. Vuositasolla voimala tuottaa sähköä noin 18 000 kilowattituntia ja lähes kaikki tuotanto voidaan hyödyntää Kartanogolfin omassa sähkönkäytössä. 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top