Kaukon päivänä polskitaan ilmaiseksi maakunnan uimahalleissa

Julkaistu 01.03.2017 - Kategoriassa Tiedote

MEDIATIEDOTE

Savon Voima ja Kuopion Energia järjestävät yhdessä Kaukon päivän uintitapahtumia maakunnan uimahalleissa. Tempauksen tavoitteena on muistuttaa Suomen suosituimman lämmitysmuodon hyödyistä ja tehdä kaukolämpöä "näkyväksi".                  

Kaukolämmön tuotanto ja jakelu perustuu läheltä saataviin ja ympäristöystävällisiin polttoaineisiin.

Savon Voiman lähes 20 vuotta kestäneen bioenergiohjelman tavoitteena on ollut edistää kotimaisia polttoaineita hyödyntävien biolämpökeskusten määrää kaukolämmön tuotannossa. Tällä hetkellä Savon Voiman tuottamasta kaukolämmöstä noin 95 % tuotetaan kotimaisilla polttoaineilla, kuten energiapuun avulla. Savon Voimalla on kaukolämmön tuotantoa 20 taajamassa ja 12 kunnan alueella. Lisäksi merkittävä osa kaukolämmöstä tuotetaan teollisuuden hukkalämmöllä, kuten vaikkapa Siilinjärven taajamassa Yaran tehtaiden prosessista ylijäävällä lämmöllä.

Kuopion Energia on huolehtinut kuopiolaisten lämmittämisestä jo vuodesta 1963. Nykyään Kuopion Energian tuottamasta kaukolämmöstä noin 98 % tuotetaan sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksilla Haapaniemellä ja Pitkälahdessa pohjoissavolaisia polttoaineita hyödyntäen. Kuopion Energialla on kaukolämpöliiketoimintaa Kuopion keskeisen kaupunkialueen lisäksi Melalahden ja Vehmersalmen keskustaajamissa. Kuopion Energialla on noin 6000 kaukolämpöasiakasta ja vuotuinen lämpöenergian toimitus on noin 950 GWh.  

Kaukolämmön tuotanto on merkittävä alueellinen työllistäjä. Metsästä kotiin -tuotantoketjun työllisyysvaikutus on noin 1000 henkilötyövuotta Pohjois-Savossa (PTT 2013).

  Energiayhtiön ammattilaisten tehtävänä on varmistaa lämmöntoimitus asiakkaille kaikissa olosuhteissa. Kaukolämpöverkoissa siirretään tuotantolaitoksilla tuotettu lämpöenergia asiakkaille kuumana vetenä, joka luovuttaa lämpöä taloon lämmönsiirtimen välityksellä. Kaukolämpövesi palaa jäähtyneenä paluuputkessa takaisin tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi, selvittää Savon Voiman kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Maija Henell.

  Kuopion Energian voimalaitoksilla Kuopiossa ja Savon Voiman voimalaitoksilla Pieksämäellä ja Iisalmessa tuotetaan sekä sähköä että kaukolämpöä samassa laitoksessa, mikä on huomattavasti tehokkaampaa kuin niiden tuottaminen erikseen. Tällaisessa tuotannossa käytetyn polttoaineen energia pystytään hyödyntämään jopa 90-prosenttisesti, kertoo Kuopion Energian kaukolämpöjohtaja Reima Lassila.   

Savon Voima kutsuu kaiken ikäiset uintimaisterit Kaukon päivän merkeissä polskimaan maksutta seitsemään alueemme uimahalliin ja nauttimaan savolaisella lähilämmöllä lämmitetystä vedestä.

Savon Voiman alueen uimahallit ja kylpylät

Vapaa sisäänpääsy perjantaina 3.3. kello 15–18

  • Iisalmen uimahalli
  • Kiuruveden uimahalli
  • Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Vuorela
  • Kylpylä Fontanella, Siilinjärvi
  • Pieksämäen uimahalli
  • Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta
  • Suonenjoen uimahalli

Kuopion Energian alueen uimahallit

Vapaa sisäänpääsy perjantaina 3.3.

  • Niiralan uimahalli kello 620
  • Lippumäen uimahalli kello 821 

Lämpimästi tervetuloa uimaan!

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top