Savon Voiman Juankosken varalämpökeskusinvestointi valmistui

Julkaistu 20.11.2017 - Kategoriassa Tiedote

Kuva: Savon Voiman Opintien päätuotantolaitos Juankoskella

Savon Voiman Juankosken kaukolämpöverkon tuotantolaitoksiin on viime vuosina investoitu merkittävästi lämmöntoimituksen varmistamiseksi. Viimeisin investointi, Terveystien varalämpökeskuksen korvaaminen uudella ja toimintavarmalla 3 MW kevyen polttoöljyn lämpökeskuksella, valmistui marraskuun puolivälissä.  Laitetoimituksesta vastasi Calortec Oy ja maanrakennustöistä Maanrakennus Salonen Oy.

Terveystien lämpökeskus varmistaa lämmöntoimituksen mahdollisissa verkostovauriotilanteissa esimerkiksi Juankosken terveyskeskukselle, joka sijaitsee pitkän siirtolinjan päässä Opintien päätuotantolaitokselta.

– Nyt investoinnin valmistuttua voimme luopua myös asumisen kannalta keskeisellä paikalla sijaitsevasta Paasikoskentien varalämpökeskuksesta, joka entisen Terveystien varalämpökeskuksen lailla on tullut elinkaarensa päähän. Paasikoskentien varalämpökeskus on tarkoitus purkaa ensi kesänä, kertoo Savon Voiman kaukolämmön rakennuttaja Aki Korkalainen.

– Viime vuosina olemme investoineet merkittävästi tuotannon modernisoimiseen, mutta nyt paine alkaa hellittää, ja investoinnit kääntyvät laskuun, valottaa Korkalainen tulevaisuudennäkymiä.

Savon Voiman kaukolämmöntuotanto perustuu kotimaisiin polttoaineisiin, ja nykyisellään 100 % peruslämmöntuotannosta tuotetaan kotimaisilla, lähellä tuotetuilla polttoaineilla ja näin maksimoidaan kaukolämmöntuotannon positiiviset vaikutukset aluetalouteen. Öljyä käytetään enää vain kulutushuipuissa ja tuotannon häiriötilanteiden aikana. Varalämpökapasiteetin toimintavarmuuden säilyttämisestä huolehtiminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, sillä varalaitoksilla varmistetaan asiakkaille häiriötön lämmöntoimitus.

Lisätietoa

Aki Rantonen Käyttöpäällikkö Puhelin 044 723 7636

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top