Lämpökeskuksen muutostyö valmistui Leppävirralle – parantaa kaukolämmön toimintavarmuutta

Julkaistu 27.09.2017 - Kategoriassa Tiedote

Kaukolämmön toimintavarmuuden ja tuotannon kehittämiseksi tehty muutostyö Leppävirralla valmistui. Savon Voima siirsi kesän aikana uudelle Mastertien lämpökeskustontille aikaisemmin Koskentiellä sijainneen, kevyellä polttoöljyllä toimivan 8 MW varalämpökeskuksen.

Muutoksella tavoiteltiin Leppävirran kaukolämpöverkon varalämpökeskusten keskinäisen sijainnin parantamista siten, että kaukolämmön toimitusvarmuus saataisiin mahdollisimman hyvin turvattua kaikissa verkon osissa olemassa olevalla tuotantokapasiteetilla.

– Kaukolämmön asiakaslupaus on helppo, toimintavarma ja ympäristöystävällinen kaukolämpö, ja sitä vasten kehitämme tuotantoamme. Pyrimme varmistamaan sen, että tuotannon tai jakelun häiriötilanteet eivät näy asiakkaille, toteaa Savon Voiman kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Normaalitilanteessa lämpökeskuksen käyttötunnit jäävät vähäisiksi, sillä Leppävirralla on lämmöntarpeeseen nähden lähes 100 prosenttinen biolämpökeskuskapasiteetti, jolla päätuotanto tehdään.

– Häiriötilanteita, ja varmasti myös kovia pakkastalvia, aina kuitenkin tulee ja velvollisuutemme on niihin varautua, minkä takia varalämpökeskuksiakin on oltava, lisää Henell.

Kaikki varalämpökeskukset ovat toimineet jo useamman vuoden kevyellä polttoöljyllä, joka ei aiheuta hajuhaittaa kuten takavuosina käytössä ollut raskas polttoöljy. Kaukolämmössä ei ole kyse pelkästään toimitusvarmuudesta vaan myös lämmityskustannusten ennakoitavuudesta ja kustannustehokkuudesta.

– Olemme investoineet Leppävirran tuotantolaitoksiin tavoitteena mahdollisimman korkea kotimaisten polttoaineiden käyttöaste ja energiatehokkuudeltaan ensiluokkainen tuotanto. Nämä tavoitteet on saavutettu, ja investointien maksaessa itseään takaisin myös asiakashinta kehittyy suotuisasti, toteaa Henell.

– Sen lisäksi, että voimme tulevalla lämmityskaudella alentaa asiakashintaa, on syytä muistaa, että kotimaisilla polttoaineilla tuotettu kaukolämpö työllistää polttoaineketjun kautta välillisesti alueen yrityksiä. Pelkästään Leppävirran biolämpökeskusten polttoainehuollon osalta tämä työllistävyysvaikutus on useita henkilötyövuosia, ja parasta on, että vaikutus kertautuu vuosittain.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top