Savon Voima toimittaa aurinkovoimalan Ponssen Vieremän tehtaille

Julkaistu 11.09.2017 - Kategoriassa Tiedote

Ponssen Vieremän tehtaan kattopinta-alasta lähes 2000 m2 valjastetaan aurinkosähkön tuottamiseen. 

Valmistuttuaan Ponssen aurinkovoimala on suurin teollisuusyrityksiin Pohjois-Savossa tähän mennessä asennettu järjestelmä. Aurinkopaneeleita on kaikkiaan 640 kappaletta ja parhaissa aurinko-olosuhteissa niistä saadaan sähköä tehtaan tarpeisiin lähes 200 kWp:n teholla. Vuodessa voimala tuottaa sähköä energiamäärän, joka vastaa noin sadan kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkäyttöä. Voimalan asennustyöt alkavat syyskuussa ja se kytketään sähköverkkoon lokakuussa.

– Ponssen kannalta investointi aurinkosähköön on luonteva lisäys tavoitteessamme huomioida kestävä kehitys kaikessa toiminnassamme. Pystymme hyödyntämään lähes kaiken tuottamamme aurinkosähkön tehtaalla ja näin saamme pienennettyä sähkölaskuamme, kertoo Ponssen toimitusketjusta vastaava johtaja Tommi Väänänen.

– Päädyimme Savon Voimaan järjestelmätoimittajana, koska pyrimme tekemään yhteistyötä paikallisten kumppanien kanssa. Mielestämme Savon Voimalla on myös näkemystä sähkömarkkinoista kokonaisuutena. Aurinkovoimalan hankinnan yhteydessä olemme keskustelleet myös mahdollisuuksista liittää kokonaisuuteen sähköautojen lataus. Tutkimme myös kysyntäjouston mahdollisuuksia sähkömarkkinoilla.

– Meillä on pitkäaikainen kumppanuus Ponssen kanssa ja tietysti olemme tyytyväisiä, että aurinkosähköjärjestelmän toteuttamisen myötä se laajenee uusien energiaratkaisujen maailmaan, kertoo liiketoimintapäällikkö Antti Martikainen Savon Voimasta.

– Haluamme tässäkin toteutuksessa olla enemmän kuin pelkkä järjestelmätoimittaja. Elinkaaripalveluiden ajatuksella tarjoamme järjestelmän käyttöönoton jälkeen Ponsselle monipuoliset tuotannon raportointipalvelut sekä aurinkosähköjärjestelmän huolto- ja kunnossapitopalvelut. Palveluiden avulla järjestelmästä saadaan paras hyöty asiakkaalle, Martikainen jatkaa.

Tutustu Savon Voiman aurinkosähköön:

savonvoima.fi/aurinkosahko

Lisätietoa

Antti Martikainen Liiketoimintapäällikkö Puhelin 044 723 7102

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top