Suonenjoen Maitomaan höyrylämpökeskuksen rakentaminen alkaa

Julkaistu 08.05.2017 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima Oyj ja Höyrytys Oy ovat tänään tehneet sopimuksen 6 + 4 MW nestekaasua polttoaineenaan käyttävän höyrylämpökeskuksen toimituksesta Maitomaan tehdasalueelle Suonenjoelle. Savon Voiman rakennuttama höyrylämpökeskus tuottaa kaiken Maitomaan tarvitseman höyryn, osan kiinteistöjen lämmitykseen tarvittavasta energiasta sekä toimii Suonenjoen kaukolämpöverkon varatehona.

Laitoksen rakentamista varten hankitut luvat ovat saaneet lainvoiman, ja maanrakennus- ja perustustyöt aloitetaan viimeistään kesäkuun alussa. Samassa yhteydessä tehdään Maitomaan uutta kylmäkeskusta palvelevat rakennustyöt. Höyrylämpökeskuksen päänostot ovat syyskuun alkupuolella, ja tuotannollisessa käytössä laitos tulee olemaan vuoden 2017 loppuun mennessä. Savon Voiman ja Höyrytyksen välinen sopimus kattaa kahden kattilan 6 + 4 MW tehoisen nestekaasua pääpolttoaineenaan ja kevyttä polttoöljyä varapolttoaineenaan käyttävän höyrylämpökeskuksen toimituksen.

Höyrylämpökeskus korvaa Maitomaan nykyisen, elinkaarensa loppuvaiheessa olevan lämpökeskuksen, ja mahdollistaa tehtaan kylmäkoneiden hukkalämmön hyödyntämisen kiinteistön lämmityksen lisäksi kaukolämmöntuotannossa. Höyrylämpökeskuksen valmistuttua Savon Voima voi luopua Suonenjoen Koulukadun elinkaarensa päässä olevasta öljylämpökeskuksesta, ja näin ollen kaukolämmön varatehossakin siirrytään entistä ympäristöystävällisempään nestekaasuun.

Aiheesta aiemmin julkaistu tiedote löytyy täältä

 

Lisätietoja projektista

Savon Voima Oyj, projektipäällikkö Aki Korkalainen puh. 044 723 7493

Höyrytys Oy, Risto Nupponen puh. 010 417 4610


Savon Voima Oyj

70-vuotias Savon Voima on paikallinen energiakonserni, jonka liiketoimintaa ovat sähkön myynti ja verkkopalvelut, sähkön ja kaukolämmön tuotanto, aurinkosähköratkaisut sekä monipuoliset energia-alan salkunhallintapalvelut. Kaukolämpömme on aitoa savolaista lähienergiaa, jossa kannamme vastuun koko energiaketjusta. Konsernin liikevaihto on noin 185 milj. euroa (2016) ja  palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti toimialueemme 20 kuntaa ja päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa. Lisätietoja osoitteessa: www.savonvoima.fi ja juhlavuoden tapahtumista: www.savonvoima.fi/70

Höyrytys Oy tuottaa valtakunnallisesti joustavia energiapalveluita ja toimii asiantuntevana kumppanina energiantuotannon kehittämisessä. Höyrytys Oy toimittaa kokonaisprojekteina höyry-, lämpö- ja CHP -laitoksia sekä yksittäisiä laitteita ja varaosia energiantuotannon tarpeisiin. Palveluliiketoiminta käsittää huoltotoiminnan ja nopeat varaenergiapalvelut teollisuudelle, lämpöyhtiöille sekä suuremmille kiinteistöille. Höyrytys Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli n. 8 M€. www.hoyrytys.fi

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top