Savon Voima hankkii sähkö- ja kaukolämpömittareiden etäluenta- ja mittaustiedonhallintapalvelun Empowerilta

Julkaistu 21.08.2018 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima on tehnyt hankintasopimuksen Empowerin kanssa kattaen Savon Voima -konsernin sähkö- ja kaukolämpömittareiden etäluennan, mittaustiedon validoinnin sekä markkinaosapuolille toimituksen. Palvelut käynnistyvät maaliskuuhun 2019 mennessä, mitä ennen Savon Voima -konserni uudistaa mittaustiedon hallinnan infrastruktuuriaan siirtämällä konsernin kaikki 120 000 sähkön ja kaukolämmön mittauspistettä Empowerin EnerimSMP-alustalle.

Projektissa rakennetaan myös valmius datahubia varten ja varaudutaan energia-alan tulevaisuuden muutoksiin, kuten 15 minuutin tasejakson vaatimuksiin. Palvelusopimus on 5-vuotinen ja sisältää option jatkaa palvelua kahdella vuodella aina vuoteen 2026 asti. Hankinnan kilpailutuksen ja sopimusvalmistelun hoiti IS-hankinta Oy.

– Tavoitteenamme on virtaviivaistaa mittaustiedonhallinnan prosessiamme ja hyödyntää Empowerin kehittämien tietojärjestelmien korkeaa automaatioastetta prosessiemme laadun kasvattamisessa. Uskon tämän tuovan paljon hyötyä asiakkaillemme toimintamme tehostuessa ja varmistavan, että voimme tarjota heille luotettavia energiapalveluja ja ajantasaista tietoa energiankulutuksesta. Odotan luottavaisin mielin yhteistyötä ja kumppanuutta Empowerin kanssa, kertoo Savon Voima Verkko Oy:n toimitusjohtaja Matti Ryhänen.

Mittaustieto kerätään jatkossa EnerimSMP-alustalle, joka on Empowerin kehittämä joustava ja moderni integraatioalusta eri mittareiden luentajärjestelmien ja mittaustiedon hallintajärjestelmän välille. EnerimSMP-alusta sisältää myös verkko-omaisuudenhallinnalle tärkeän laitehallintatoiminnallisuuden, jonne tallennetaan mittalaitteiden historiatietoja sekä sijaintipaikat.

– Mittauspalvelumme piirissä on tällä hetkellä noin puoli miljoonaa käyttöpaikkaa. Solmitun sopimuksen myötä palvelumme kasvaa yli 20 prosenttia ja voimistaa asemaamme mittauspalveluiden tarjoajana. Tämä on vahva näyttö Empowerin palvelutuotannon osaamisesta, energia-alan asiantuntemuksesta sekä kehittämiemme tietojärjestelmien kyvystä tuottaa asiakkaillemme menestystä omassa liiketoiminnassaan, kertoo Empowerin Energy Intelligence-liiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Yletyinen.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top