Ravintola Juhlarannassa kokataan aurinkosähköllä

Julkaistu 13.07.2018 - Kategoriassa Tiedote

Pielaveden Säviällä sijaitsevan ravintola Juhlarannan ja siihen liittyvän Motelli Pielan sähkölaskua on keväästä alkaen pienentänyt yrityksen oma Aurinkovoimala.

Viime syksynä Savon Voima asensi Motellin katolle yhteensä 74 kpl aurinkopaneeleja. Tällä kokoonpanolla järjestelmästä on saatavissa parhaimmillaan ulos noin 20 kilowatin teho. Sähköenergiaa vuodessa auringosta saadaan yrityksen käyttöön saman verran, mikä keskimäärin kuluu kolmessa, ei sähkölämmitetyssä omakotitalossa vuoden aikana.

Juhlarannan yrittäjänä toimii Seppo Ruotsalainen, joka hankki kiinteistöt yritykselleen vuonna 2008. Liikkeelle lähdettiin ravintola-ja kokouspalveluilla ja vuonna 2010 mukaan tuli myös majoitustoiminta.
Nyt ravintola ja majoituspalvelut ovat kesäisin jatkuvasti toiminnassa, mutta talvisin ravintola toimii ainoastaan tilausravintolana kokous ja juhlatilaisuuksille. Majoitusta on tarjolla ympäri vuoden joko 27 vuodepaikan motellissa tai lähellä sijaitsevassa omakotitalossa. Lisäksi yritys tarjoaa catering-palveluja sekä astiastovuokrausta.

Yhtenä lähtökohtana aurinkovoimalan hankinalle Ruotsalainen mainitsee kiinteistöjen lämmittämisen, joka hoidetaan suurimmaksi osaksi ilma-vesi lämpöpumpulla. Pumpun tarvitsema käyttöenergia saadaan nyt auringosta aina silloin kun auringonvaloa on saatavilla. Lisäksi ravintolassa kuluu kesällä sähköä niin kylmälaitteisiin, kuin ruuan valmistukseen. Eli sähkölaskun pienentäminen tietysti on yksi tavoite ja hän odottaakin nyt mielenkiinnolla, mikä vaikutus uudella aurinkovoimalalla siihen on tämän ensimmäisen tuotantokauden osalta.

Imagoasiat ovat myös tärkeitä. Varsinkin majoitus- ja ravintolapalveluissa asiakaat arvostavat yhä enemmän ympäristön huomioonottamista palvelutarjoajan toiminnassa. Nyt aurinkovoimala tuossa tulotien varrella toivottaa  vieraat myös sillä kulmalla tervetulleiksi Juhlarantaan.

-  Ravintolarakennuksen katolla olisi vielä tilaa lisäpaneeleille, mutta kerätään ensin hieman käyttökokemusta tämän nykyisen voimalan osalta ennen kuin lähdetään lisää aurinkosähköön investoimaan, toteaa yrittäjä Seppo Ruotsalainen.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top