Savon Voiman höyryntoimitus Maitomaalle Suonenjoella alkoi uudella lämpökeskuksella

Julkaistu 04.04.2018 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima Oyj on aloittanut höyryntoimituksen Osuuskunta Maitomaalle. Talven aikana valmistunut nestekaasukäyttöinen 6 + 4 megawatin höyrylämpökeskus tuottaa kaiken Maitomaan tarvitseman höyryn ja osan kiinteistöjen lämmitykseen tarvittavasta energiasta. Toteutuksessa huomioitiin lisäksi tehtaan kylmäkoneiden lauhdelämmön hyödyntäminen Maitomaan kiinteistöjen lämmityksessä ja kaukolämmön tuotannossa. Höyrylämpökeskus toimii samalla Suonenjoen kaukolämpöverkon varatehona ja korvaa Savon Voiman Koulukadun öljykäyttöisen varalämpökeskuksen.

 Haimme höyryn- ja lämmöntarpeeseemme mahdollisimman tehokasta ja ympäristöystävällistä ratkaisua elinkaarensa lopussa olleen oman lämpökeskuksen tilalle, ja se löydettiin. Savon Voiman ratkaisussa erityisen positiivista on, että kylmäkeskuksemme valmistumisen jälkeen hukkalämmöt voidaan hyödyntää taajaman lämmityksessä, mikä on vastuullisuutta ja kiertotaloutta parhaimmillaan, toteaa Osuuskunta Maitomaan toimitusjohtaja Mikko Sairanen

 Myös Savon Voiman näkökulmasta yhteistyö on hieno esimerkki toimintojen synergioiden hyödyntämisestä. Parhaimmillaan Suonenjoen taajaman kesäaikaisesta tehontarpeesta jopa neljännes saadaan Maitomaan tehtaan prosessin hukkalämmöistä. Lisäksi tällä ratkaisulla sekä Maitomaan tuotannon, että Suonenjoen taajaman varatehotarpeet voidaan hoitaa yhdellä lämpökeskuksella, mikä tehostaa toimintaa, toteaa Savon Voiman kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Höyrylämpökeskuksen valmistuttua Savon Voima tulee luopumaan Suonenjoen Koulukadun elinkaarensa päässä olevasta öljylämpökeskuksesta, ja näin ollen kaukolämmön varatehossakin siirrytään entistä ympäristöystävällisempään nestekaasuun.

Lisätietoja

Osuuskunta Maitomaa, toimitusjohtaja Mikko Sairanen, p. 050 350 9669
Savon Voima Oyj, liiketoimintajohtaja Maija Henell, p. 044 723 7152

 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top