Toivala–Vuorela -alueen kaukolämpöverkko laajenee Rissalaan

Julkaistu 18.12.2018 - Kategoriassa Tiedote

Kuva Yhdysväylän viereen rakenteilla olevista kaukolämpöputkista, joista toisessa virtaa biolämpökeskukselta lähtevä kuumempi kaukolämpövesi ja toisessa asiakaskiinteistöille lämpöä luovuttanut viileämpi kaukolämpövesi palaa takaisin lämpökeskukselle uudelleen lämmitettäväksi.

Kesällä uutisoimme Savon Voiman voittaneen Siilinjärven–Kuopion varuskunta-alueen lämmöntoimituksen kilpailutuksen. Varuskunta-alueen lämmitykseen liittyvät kaukolämpöverkon rakennustyöt ovat nyt käynnissä ja parhaillaan lämpöputkia kaivetaan maahan Toivalan ja Rissalan välisellä osuudella.

Kaivutyöt sekä teiden alitukset tapahtuvat Yhdysväylän, valtatie yhdeksän (Joensuuntie) sekä Lentoasemantien reuna-alueilla. Työt pyritään toteuttamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa liikennöinnille näillä alueilla. Pyydämme kuitenkin huomiomaan mahdolliset alennetut nopeusrajoitukset työmaa-alueilla.

Kaukolämpöverkoston laajentuminen Rissalaan mahdollistaa myös Joensuuntien varrelle tulevaisuudessa rakennettavien alueiden, kuten Woodhope Villagen lämmittämisen ympäristöystävällisellä uusiutuvalla kaukolämmöllä. Kaukolämpöön on yhdistettävissä myös paikallinen kiinteistökohtainen jäähdytysratkaisu, jossa kiinteistön jäähdytyksestä syntyvä hukkalämpö otetaan talteen kaukolämpöverkkoon maksimoiden kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Verkoston rakentaminen on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun 2019 aikana, jolloin varuskunta-alueen lämmitys lähialueen biopolttoaineilla myös alkaa.

Lisätietoa

Aki Pitkänen Verkostopäällikkö Puhelin 044 723 7373

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top