Puuskainen tuuli katkoo sähköjä Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 04.06.2018 - Kategoriassa Häiriötiedote

HÄIRIÖTIEDOTE 4.6.2018 klo 19.00

Sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä jakelualueellamme noin 11 500. Eniten sähköttömiä asiakkaita on Äänekoskella (700),  Rautalammilla (700), Leppävirralla (900), Varkaudessa (1100), Pielavedellä (80), Kuopiossa (Karttula, Haminanlahti, Kaislastenlahti 1200 ) ja Kiuruvedellä 1200. Vikojen erottelu ja korjaus on käynnissä kaikilla alueillamme, mutta tarkempia arvioita sähköjen palautumisesta ei tässä vaiheessa voida antaa. Tilanteet paikkakunnittain vaihtelevat koko ajan ja ennusteen mukaan tilanne tulee jatkumaan haasteellisena huomiseen aamuun saakka. Valitettavasti osa asiakkaistamme joutuu odottamaan sähköjen palautumista puuskatuulten laantumiseen saakka.

 

HÄIRIÖTIEDOTE 4.6.2018 klo 17.30

Sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä jakelualueellamme noin 11 500. Eniten sähköttömiä asiakkaita on Äänekoskella (1100), Konnevedellä (800), Rautalammilla (915), Leppävirralla (1121), Varkaudessa (921), Pielavedellä (889), Kuopion Karttulassa (604), Kiuruvedellä 603 ja Rautavaaralla (469). Vikojen erottelu ja korjaus on käynnissä kaikilla alueillamme, mutta tarkempia arvioita sähköjen palautumisesta ei tässä vaiheessa voida antaa. 

Sääennusteiden valossa puuskainen tuulisuus jatkuu kuitenkin vielä aamuun saakka, joten arvioimme vikojen määrän lisääntyvän.

HÄIRIÖTIEDOTE 4.6.2018 KLO 15

Savon Voima Verkon alueella sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä yli 10 000. Suurhäiriötilanne koskee koko verkkoaluettamme. Eniten sähköttömiä asiakkaita on Lapinlahdella, jossa käytännössä kunnan eteläinen osa on kokonaan sähköttä. Alueella on puita kaatuneena teiden päälle, mikä hidastaa erottelua ja viankorjauksen käynnistymistä. Kuopion Nilsiässä on myös laajoja alueita sähköttömänä valtatie 75 ympärillä.

Parhaillaan vikojen erottelu on käynnissä ja tilannetieto muuttuu koko ajan. Viankorjaushenkilöstöä on varattuna runsaasti ja korjaustoimintaa jatketaan koko yön.

Sääennusteiden valossa tuulen puuskaisuus pahenee Kuopion eteläpuolisella verkkoalueellamme aamuyön aikana, jolloin ennakoimme vikojen määrän lisääntyvän.

Tilannekuva tarkentuu illan aikana, jolloin pystymme antamaan tarkempia arvioita sähköjen palauttamisen aikatauluista. Tilannetiedotusta jatketaan illan aikana netissä ja sosiaalisen median kanavissa.

Lisätietoja:

Savon Voima Verkon ajantasainen sähkökatkotilanne kartalla tästä.

Ajantasainen sähkökatkotilanne valtakunnallisesti tästä

 

VIKAILMOITUKSET

Vikailmoituksia otetaan vastaan vikapalvelunumerossamme 0800 307 400 ja niitä voitte tehdä myös häiriöinfo-palvelussa. Lisäksi palvelemme päivän aikana asiakkaitamme Facebookissa ja Twitterissä. 

Lisätietoja sähkökatkoihin varautumisesta löytyy nettisivuiltamme Sähköverkon vikapalvelu -osiosta.

VAROITUKSIA

Jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun, ilmoita siitä Häiriöinfo-karttapalvelun kautta, mobiilisovelluksella tai soita vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Osa sähköverkon niin sanotusta räpsytyksestä johtuu linjalle kallistuvista oksista tai puusta, joka käynnistää sähköasema-automaation, jonka tarkoituksena on suojata sähkölaitteita ja poistaa ohimeneviä vikoja.

Näin otat Häiriöinfo-palvelut käyttöösi

1. Tilaa Häiriöinfo henkilökohtaisesta Väppi- palvelusta, jonka kautta saat tiedot oman kohteesi sähkökatkoista ja voit myös ja ilmoitaa havaitsemastasi vikapaikasta. 

Väppi vikavahti lähettää sinulle automaattisesti viestin tiedossamme olevista sähkökatkoista heti vian ilmettyä. Pitkäkestoisemmissa vikatilanteissa pyrimme lähettämään arvioita vian kestosta heti kun se on tiedossa. Sähköjen palauduttua saat vielä uuden viestin. Sovelluksen avulla voit tehdä myös vikailmoituksen, jos kiinteistössäsi on sähköt poikki tai jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen tai kaatumassa olevan puun. Vikapalvelu toimii vain Savon Voima Verkon sähkönsiirtoasiakkailla.

HUOM! Jos haluat häiriöviestit samasta käyttöpaikasta useampaan kännykkänumeroon, voit Väpissä tilata niitä viiteen eri puhelinnumeroon/sähköpostiosoitteeseen. Häiriöviestien vastaanottaminen on maksutonta.

Suosittelemme lataamaan sovelluksen, niin se kulkee aina mukanasi. Sovelluksen avulla voit asettaa omalle energiankäytöllesi tavoitteita. Se muistuttaa sinua, jos esimerkiksi sähkönkäyttösi tai kaukolämpöveden lämpötilat yllättäen poikkeavat normaalista. Myös hyödylliset asiakasedut löydät kätevästi mobiilisovelluksesta.

Lataa tästä ohje häiriötiedotteiden tilaamiseen ja vikailmoituksen tekoon Väppi-sovelluksella: Lataa ohje

   

2. Tarkista sähköverkon keskeytystilanne tai ilmoita häiriöstä

Häiriöinfo-palvelun keskeytystilannekartasta voit tarkistaa laajemmalla alueella vaikuttavat häiriöt ja keskeytykset. Kartassa näkyvät parhaillaan keskijänniteverkossa käsittelyssä olevat ja tulevat työkeskeytykset sekä vikakeskeytykset. Kartan kautta voit ilmoittaa myös sähköhäiriöstä.

Jos sinulla on kysyttävää häiriötilanteesta tai haluat ilmoittaa esimerkiksi linjoille kaatuneesta puusta, otathan yhteyttä maksuttomaan vikapalvelunumeroomme 0800 307 400.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top