Kiinteistö Oy Lentokapteeni Toivalassa siirtyy aurinkosähköön

Julkaistu 27.06.2018 - Kategoriassa Tiedote

Seinäasennuksessa aurinkopaneelit sulautuvat hyvin osaksi rakennuksen seinäpintaa


Kyseessä on ensimmäinen Savon Voiman toimittama rakennuksen ulkoseinään asennettu aurinkovoimala

Kesäkuun lopussa osa toimistokiinteistön etelä- ja länsipuolen ulkoseinistä on saanut uuden ilmeen. Aiemmin seinää koristaneet metalliritilät on korvattu 180:llä aurinkosähköä tuottavalla aurinkopaneelilla ja näin kiinteistöön saadaan oma, noin 50 kWp:n  tehoinen aurinkovoimala. Sen vuosituottoarvio on 40 000 kilowattituntia ja tämä sähköenergiamäärä vastaa neljän sähkölämmitteisen omakotitalon koko vuoden lämmitysenergiatarvetta. Voimala kytketään sähköverkkoon heinäkuun alussa ja kaikki sen tuottama puhdas aurinkoenergia voidaan käyttää kiinteistön omiin tarpeisiin.

Tässä kohteessa aurinkopaneelit sijoitettiin normaali asennustavoista poiketen rakennuksen ulkoseiniin. Tähän päädyttiin koska kiinteistön katolla olevat rakenteet rajoittivat käytettävissä olevan kattoalan liian pieneksi ja maa-asennus ei tonttirajoitteiden takia tullut kyseeseen, toteaa Savon Voiman puolelta projektia vetävä Nea Tuomainen.

Aurinkovoimalan hankinnasta vastaa toimistokiinteistön omistaja Osuuskunta KPY. Järjestelmän kokonaistoimittajana kohteessa on Savon Voima ja sen asentaa Voimatel.

– KPY:n päätökseen aurinkosähköön investoinnista puolsi tässä kohteessa ennen kaikkea se, että Lentokapteenissa on jo kiinteistön suunnittelusta asti uudet, tehokkaat energiaratkaisut olleet merkittävässä roolissa kaikkia valintoja tehtäessä, KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman

– Savon Voima ja Voimatel olivat tässä kohteessa meille luontevimmat kumppanit toteuttamaan tämä aurinkovoimala. Savon Voimalla on kokemusta suurten kohteiden kokonaistoteutuksista ja sieltä löytyi apua myös rakennuslupien ja investointiavustuksien hakemiseen, jatkaa Kerman.

– Kiinteistön valaistus on toteutettu ledeillä. Lähes kaikki ilmanvaihdon kautta saatavissa olevat hukkalämmöt otetaan hyödyksi ja kesäaikaisessa jäähdytyksessä puolestaan varastoidaan kiinteistöstä saatava ylimääräinen lämpö maaperässä oleviin lämpökaivoihin talven varalle. Tänä keväänä parkkipaikalle ilmestyi kaksi sähköautojen Voimapiste- latauspistettä ja tähän luontevana jatkeena sopii kiinteistön oma aurinkovoimala.

Kiinteistö Oy Lentokapteeni on Siilinjärvellä, Rissalan yrityskylässä sijaitseva toimistorakennus, jonka tiloissa työskentelee noin 200 henkeä. Siellä sijaitsevat Savon Voima Oyj:n ja Voimatel Oy:n pääkonttorit sekä Sydän-Savon maaseutupalvelu sekä juhlapalvelu Remarin Pilotti-ravintola. Kiinteistön omistaa Osuuskunta KPY.

 Tutustu Savon Voiman aurinkosähköön:

savonvoima.fi/aurinkosahko

Lisätietoa

Nea Tuomainen Aurinkosähköasiantuntija Puhelin 044 723 7718

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top