Suomen neljänneksi suurin ja kasvuhaluisin energiapalveluyhtiö on perustettu

Julkaistu 21.06.2018 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima Oyj, Jyväskylän Energia Oy, Kuopion Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat uuden sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamissopimuksen Jyväskylässä tänään torstaina 21.6.2018. Uuden yhtiön markkinoille tulon valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa ja asiakkaita otetaan mukaan kehitystyöhön. Myös uudet kotimaiset osakkaat kiinnostavat yhtiötä.

Osakasyhtiöt tiedottivat uuden energiapalveluyhtiön valmistelusta toukokuussa. Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset on nyt kaikissa osakasyhtiöissä tehty. Järjestelyssä siirretään kunkin osakasyhtiön sähkönmyynti ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön. Asiakkailleen yhtiö pystyy tarjoamaan jatkossa monipuolisempia ja kilpailukykyisempiä palveluja ja pitämään suuremman volyymin ansiosta myös sähkön hinnan kilpailukykyisenä.

Uuden yhtiön palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Aloittaessaan uudella yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Sähkön kuluttaja- ja yritysmyynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysynnänjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut. Osakasyhtiöiden muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirto ja -tuotanto sekä lämpö-, vesi- ja kaasuliiketoiminta jatkuvat entisellään. Osakasyhtiöiden nykyisten sähkönmyynnin asiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin.

– Tavoitteenamme on asiakkaidemme parempi tunteminen ja sitä kohti lähdemme jo nyt. Lähestymme nykyisiä asiakkaita ja kutsumme heitä mukaan uuden yhtiön kehittämiseen, kuten esimerkiksi valtakunnallisen asiakasohjelman kehitystyöhön, jo ennen toiminnan aloittamista. Tämä toimintamalli jatkuu sitten uudessa yhtiössäkin, projektinjohtaja Juha Keski-Karhu kertoo.

Uusia osakkaita haetaan aktiivisesti

Yhtiöt ovat mukana innostavassa kasvuprojektissa:

– Uuden yhtiön valmistelu yhteisessä projektissa on ollut kaikille haastava ja mielenkiintoinen tilanne. Henkilöstöä jokaisesta yhtiöstä on osallistunut projektiin ja innostus yhteistyöstä, uuden luomisesta ja kilpailukyvyn vahvistamisesta on ollut silminnähtävää, Keski-Karhu kertoo.

Voimakas valtakunnallinen kasvu on uuden yhtiön keskeinen tavoite ja uusia kotimaisia osakkaita tai muita yritysjärjestelyjä haetaan aktiivisesti.

– Toivomme löytävämme uusia kumppaneita edelleen ja kyllä kiinnostusta vaikuttaisi olevankin, Keski-Karhu lisää.

Lisätiedot:

Projektijohtaja Juha Keski-Karhu, p. 044 723 7150
Savon Voima Oyj, toimitusjohtaja Arto Sutinen, p. 044 703 3130
Jyväskylän Energia Oy, toimitusjohtaja Tuomo Kantola, p. 050 310 0183
Kuopion Energia Oy, toimitusjohtaja Esa Lindholm, p. 040 709 7101
Lappeenrannan Energia, toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen, p. 040 548 6360

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top