Savon Voima rakentaa sähköautojen VoimaPiste-latausasemia Pohjois-Karjalaan – ensimmäinen otetaan käyttöön Joensuun uudessa Toriparkissa

Julkaistu 02.10.2018 - Kategoriassa Tiedote

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on tilannut Savon Voimalta sähköautojen VoimaPiste-latausasemia yhteensä kahdeksaan eri kohteeseen. Latauspisteitä tulee Joensuuhun, Lieksaan ja Nurmekseen. Rakennettavat asemat tulevat tuplaamaan sähköautojen latausmahdollisuudet Pohjois-Karjalassa.

Savon Voima toimittaa Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle julkisia VoimaPiste-latausasemia yhteensä 13 kappaletta. Yhteenlaskettuna nämä latausasemat mahdollistavat 24:n sähköauton yhtäaikaisen lataamisen.

Nyt toteutettavat latauspisteet rakennetaan Joensuussa uuteen Toriparkkiin (kuusi latauspistettä), Prisman parkkialueelle (kuusi latauspistettä), Sokos Hotelli Vaakuna -korttelin pysäköintitaloon (neljä latauspistettä), Sokos Hotelli Kimmeliin (neljä latauspistettä) sekä Siihtalan ABC:lle (kaksi latauspistettä). Lieksassa VoimaPiste rakennetaan Sokos Hotelli Kolille (kaksi latauspistettä) ja Nurmeksessa Sokos Hotelli Bomballe (kaksi latauspistettä).

Ensimmäisenä käyttöön otetaan Joensuun uuden Toriparkin VoimaPiste-latausasemat tänään tiistaina 2.10. parkkihallin avajaispäivänä. Toriparkissa sähköautoilijoiden käytössä ovat pikalatausasema sekä kaksi asiointilatausasemaa. Muutkin VoimaPiste-latausasemat valmistuvat sähköautoilijoiden käyttöön lokakuun aikana.

Sähköauton lataaminen PKO:n uusilla VoimaPiste-latausasemilla on aluksi ilmaista, mutta lokakuun lopussa lataaminen muuttuu maksulliseksi. Tällöin sähköauton lataaminen käynnistyy latauspisteillä VoimaPiste-asiakkaille sovelluskaupasta ladattavan sovelluksen tai postitse toimitetun RFID-avaimen avulla. Myös tekstiviestimaksaminen latauslaitteilla on mahdollista. Lue lisää osoitteessa: www.savonvoima.fi/voimapiste

Savon Voima Oyj  on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni, jonka 20 omistajakuntaa sijaitsevat pääosin Pohjois-Savossa. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön myynti ja verkkopalvelut, sähkön ja kaukolämmön tuotanto, energia-alan salkunhallintapalvelut sekä aurinkosähköratkaisut ja sähköisen liikenteen palvelut. Asiakkaita meillä on yli 100 000.

Sähköisen liikenteen konseptimme on sähköautojen VoimaPiste-latausverkosto ja siihen kytkeytyvä asiakkuus. VoimaPiste-latausasemia on jo yli 30 eri puolella Suomea ja vuoden 2018 loppuun mennessä niiden määrä on jo noin 50. Lisäksi VoimaPiste-asiakkaat voivat ladata sähköautonsa noin 400:lla muulla latausasemalla Suomessa, Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Lisätietoa

Jere Anttalainen Asiantuntija, prosessit ja tuotekehitys Puhelin 044 723 7151

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top